fbpx

Івано-Франківський УКРОП розпочав проект щомісячних "Бандерівських читань". ФОТО, ВІДЕО

Політика 14:38, 05.04, 2016

Івано-Франківська міська організація Українське об’єднання патріотів "УКРОП" розпочала новий проект.

Щомісяця, в перший понеділок, відбуватимуться “Бандерівські читання”. Темою перших читань, які проходили в Центрі патріотичного виховання, було: “Степан Бандера і сьогодення”, пише Фіртка.

“В нас багато політиків та політичних сил використовують ім’я Степана Бандери як прапор. І багато з тих, хто це робить, мало знають про те, як мислив, які цінності та ідеологію сповідував і просував Степан Бандера. І метою наших читань якраз і є – перечитати Степана Бандеру. Переосмислити його вже з точки зору сьогодення та враховуючи історичні події останніх 50 років української історії. Постать Степана Бандери дуже багатогранна, а не така, як інколи нам намагаються її подати деякі недолугі політикани. Для того, щоб це усвідомити, потрібно читати. До чого ми і закликаємо франківців”, розповів голова фракції УКРОП в Івано-Франківській міській раді Володимир Олійник.

На перші “Бандерівські читання” завітали школярі, студенти, письменники, громадські діячі та пересічні іванофранківці.

Директор Центру патріотичного виховання Галина Савченко розповіла деякі невідомі факти із біографії Степана Бандери та відмітила, що на його прикладі потрібно вчитися ще багатьом поколінням українців.

Історик та письменник Володимир Єшкілєв у своєму виступі спроеціював усіх героїчних постатей України, які жили в минулі часи, на сьогодення.

На його думку, сьогодні ці постаті є інструментами та засобами в руках деяких партійних пропагандистів.

“Метою заходу є підвищення рівня патріотичного виховання серед молоді, зустріч та спілкування з ветеранами ОУН, письменниками нашого краю”,  кажуть організатори.

Також в рамках заходу відбулась презентація брошур Петра Дужого і Василя Кука, присвячених Степану Бандері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: