fbpx

Івано-франківський "Ураган" припинив боротьбу за золоті нагороди Екстраліги

Спорт 10:50, 19.05, 2014

У третьому вирішальному матчі ½ фіналу Екстраліги з футзалу івано-франківський "Ураган" у серії післяматчевих пенальті поступився харківському "Локомотиву" та вибув з боротьби за золоті нагороди.

1Сьомий матч у сезоні між "Локомотивом" і "Ураганом" мав дати відповідь на питання, хто ж з двох фіналістів плей-оф минулого сезону отримає право другий рік поспіль зіграти у головних матчах турніру, які назвуть чемпіона 2014 року.

Цікаво, що в шести попередніх поєдинках (чотирьох у рамках національного чемпіонату і двох у півфінльній серії плей-оф), якщо брати тільки основний час, то між харківською та івано-франківською командами абсолютний паритет. Кожен з клубів по два матчі виграв, а ще дві зустрічі завершилися внічию.

Розпочали команди практично без розвідки, насамперед іванофранківці — на другій хвилині Шотурма двічі спочатку пробив у штангу (від руки Литвиненка), а незабаром і в хрестовину. Два цих удари розбавив постріл Валєнка поруч зі штангою. "Локомотив" тримав оборону, а на п’ятій хвилині огризнувся двома ударами Білоцерківця і Шпигаря, які не стали проблемою для Ципуна.

Обмін "дальньою артилерією" продовжився і в подальшому, але реальної загрози ці удари не несли — Ципун і Литвиненко чітко виконували свою роботу. Після середини тайму команди взяли паузу. Було багато боротьби, але обидва воротарі залишалися без серйозної роботи. У час, що залишився, запам'ятався підступний удар підсічкою Камеко метрів з восьми, але м'яч прокотився поруч зі штангою. При нулях на табло команди так і пішли на перерву.

Змінились вони відразу з виходом команд на паркет в другій половині зустрічі. Микита Шпигар прийняв м'яч в центральній зоні, після чого наніс сильний і точний удар у верхній кут воріт. "Ураган"знайшов в собі сили додати і досить швидко відігрався. Валєнко по лівому флангу дістався майже до кутової позначки і виконав простріл вздовж воріт — м'яч потрапив до Шотурми, котрий і відправив його у кут воріт — 1:1.

На деякий час у матчі настала рівновага, порушив її на 28-й хвилині той же Шотурма, який оформив дубль. Після закидання в район лінії штрафного Литвиненко необачно залишив ворота, вибити м'яч не зміг, і той опинився у Шотурми, якому потрібно було тільки не промахнутися повз незахищених воріт.

Черга прийшла додавати "Локомотиву", на майданчик вперше вийшов Бето, але незабаром бразилець невдало впав, і Євген Ривкін випустив на майданчик Клочка. Гра перемістилася ближче до воріт Ципуна, який постійно був у напрузі, але і його партнери по команді дружно допомагали своєму голкіперу. Найважливіший момент гри припав на 33-тю хвилину, коли Ципун в штрафній збив Білоцерківця, який наполегливо проривався до м'яча, — пенальті! У рамку воріт "Урагану" вийшов Колток і в шпагаті відбив удар Журби в кут воріт. 

За 6.56 Євген Ривкін кинув Сірого на майданчик у воротарському, комбінацію провести не вдалося, ал, тим не менш рахунок зрівнявся — досяг мети найсильніший удар Журби, зліва з гострого кута. 2:2 — за 6,5 хвилин до кінця другого тайму.

За 2.53 до кінця другого тайму "Ураган" набрав 5 фолів, в той час як у харків'ян порушень було тільки три. А за 2.22 новий поворот — Валєнко в "Урагану" вийшов п'ятим польовим! Хвилину франківці просто вбили за рахунок катання м'яча. Коли ж вирішили ризикувати, то втратили м'яч, але до кінця другого тайму залишалося тільки півхвилини. Рахунок не змінився, і вдруге у цій серії суперникам довелося грати овертайм.

Валєнко продовжив грати п'ятим польовим, а після першої ж втрати м'яча Білоцерківець зі своєї половини відправив м'яч у поперечину. Тактичні ігри тренерів продовжилися і в другій п'ятихвилинці, коли у "Локомотива" вийшов п'ятим Сірий. Через хвилину вже Валєнко грав у воротарській футболці. Так команди і грали з п'ятим на "своєму м'ячі", але від другої у півфінальному протистоянні серії пенальті не пішли.

Все вирішили дві помилки гравців "Урагану". Удар Королишина відбив Литвиненко, а Якунін пробив вище воріт. "Локомотив" же реалізував всі свої 4 спроби, і харківська команда продовжить боротьбу за золоті медалі.

Анатолій Подвойський futsal.sport.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: