fbpx

Студенти-соціологи ПНУ досліджували суспільно-політичні настрої франківців

Суспільство 14:54, 18.06, 2018

Студенти-третьокурсники спеціальностей соціологія та філософія ПНУ ім. В. Стефаника провели соціологічне опитування щодо проблем міста та політичних поглядів жителів Івано-Франківська.

Дослідження провели під керівництвом кандидатки історичних наук, доцентки Ірини Кучери. Вона зазначає, що така практика дає можливість студентам отримати практичні навики у їхній спеціальності.

Студентка третього курсу Ольга Бурдило розповіла, що опитування проводили на вулиці. Участь у ньому взяли 422 респонденти віком від 18 років. 

Франківців попросили оцінити комфортність міста для проживання – 44% опитаних оцінили її на 4 з 5 балів, 28% поставили "3", 22%  "5". Найменш комфортним Івано-Франківськ вважають пенсіонери, а найбільш комфортним  молодь і люди середнього віку.

Іванофранківці також обрали найбільш гострі проблеми у місті. На першому місці опинились питання транспорту, доріг та паркувальних майданчиків – понад 21,5% респондентів наголосили на цій проблемі. На другому місці опинились комунальні проблеми, за які віддали голоси 16% респондентів. 

45% опитаних переконані, що ніхто не допомагає вирішувати проблеми їхніх мікрорайонів. 

На запитання "кого мешканці вважають власниками своїх будинків?" 24% відповіли, що себе (власників квартир), 13% власником вважають управителя (комунальне підприємство чи приватне підприємство), 28% – досі не розуміють, хто є власниками будинків, у яких вони проживають.

53% опитаних відповіли, що взяли би участь у виборах, якби вони відбулися найближчої неділі. 

Також респонденти могли оцінити ставлення до міського голови Руслана Марцінківа, голови ОДА Олега Гончарука, голови облради Олександра Сича, нардепа Олександра Шевченка та депутатської більшості міськради. Найбільше позитивних оцінок отримав Руслан Марцінків, найменше – Олег Гончарук.

Як зазначила Ірина Кучера, студенти самі придумали запитання і їх не обмежували у цьому.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: