fbpx

Іванофранківці не стали сортувати сміття, незважаючи на прийнятий закон. ВІДЕО

Суспільство 09:52, 20.01, 2018

Імітація сортування сміття. Так івано-франківські чиновники назвали вивіз ТПВ з території міста. Незважаючи на нове законодавство, більшість людей надалі скидають відходи в один контейнер.

Як писав КУРС, з 1 січня 2018 року набула чинності нова редакція закону про відходи, відповідно до якого українці повинні сортувати сміття, а невідсортоване і неперероблене заборонено захоронювати на полігонах. Великогабаритні, ремонтні та небезпечні відходи взагалі мають збирати окремо. У Франківську планують впровадити сортування сміття на п'ять фракцій.

В мерії переконані, комунальники не створили відповідні умови для належного сортування сміття, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Вивіз твердих побутових відходів в місті здійснюють дві спеціалізовані компанії – "Автоколона 2222" та "АТП 0928". Останні обслуговують близько дві сотні контейнерних майданчиків. Стверджують, практично на кожному смітнику є окремі баки на дві фракції для великогабаритних відходів.

Для більш ефективного обслуговування комунальники закупили додаткові контейнери. Їх насамперед встановлять в приватному секторі Івано-Франківська. Паралельно профільний департамент готує удосконалену програму сортування сміття в Івано-Франківську згідно з дорученням міського голови.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: