fbpx

Іванофранківці пішли на Патріаршу прощу до Крилоса

Суспільство 14:53, 06.08, 2016

Архієрейською Божественною Літургією в Архікатедральному і Митрополичому Соборі Воскресіння Христового сьогодні розпочалась V Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої, що в с. Крилос. Очолив богослужіння Єпископ-помічник Івано-Франківський Преосвященний Владика Йосафат (Мощич).

Прийняти благословення в дорогу прийшло чимало охочих вірян, серед них молодь, діти та люди старшого віку. Загалом в спільній молитві взяло участь близько двох тисяч прочан, передає прес-служба УГКЦ.

Звертаючись до присутніх, Владика Йосафат наголосив на правильному розумінні прощі.

"Сьогодні ми йдемо до нашої Матері, яка вже відкрила для нас Двері Милосердя свого люблячого Сина, а нашого Господа Ісуса Христа, – сказав Владика. – Сьогодні ми йдемо разом, підтримуючи одне одного в цій дорозі. Будьмо милосердними до наших ближніх, якщо хочемо відчути Боже до нас милосердя, Тож рушаймо в цю дорогу з повним довір’ям відкривши наші серця на Боже провидіння".

Після спільної молитви Владика разом з присутніми отцями благословили паломників, окроплюючи всіх свяченою водою.

В цей же час група прочан із Бурштинського та Калуського керунків також молились в центральних храмах Божественну Літургію та вирушили у дорогу. Загалом же на прощі очікується близько 45 тисяч молільників.

Пригадуємо, що Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої триватиме до неділі, а кульмінацією її стане Архієрейська Божественна Літургія в Крилосі, котру очолить Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: