fbpx

Іванофранківці побачили "Присутність" "Сновид"

14:29, 01.08, 2014

У фортечній галереї "Бастіон" арт-група "Сновиди" з Тернополя відкрила мистецький проект "Присутність". Це близько 40 полотен тринадцяти тернопільських художників.

До арт-групи "Сновиди" входить близько 200 митців не лише з Тернополя, а й з інших міст України. Вона об’єднує не лише художників за професією, а й за покликанням. Основна ідея цього об'єднання – дати можливість молодим художникам творити і показувати свої роботи на публіці, чути критику, отримувати конструктивні поради та побажання.

До виставки увійшли картини Олесі Гудими, Олега Семціва, Оксани Бурди, Сергія Декалюка, Галини Мінчук, Володимира Проціва, Галини Кізілової, Ольги Якубовської, Тараса Хіцінського, Любові та Володимира Поворозників, Анелі та Василя Потасевичів. Усі роботи різні, адже фантазія не має меж. Тому до виставки "Присутність" вибирали картини не за технікою виконання, а за їхнім настроєм.  Назву виставки, на думку її організаторів, кожен може трактувати по-своєму.

"Присутність" кожен розуміє по-своєму. Картини досить абстрактні, і поєднати їх однією назвою неможливо, тому для кожного вона несе свій зміст. Для мене "присутність" – це бути зараз, жити, показувати, що ти є та свою точку зору на світ, у тому числі і через твори мистецтва", – розповідає художник, а за професією авіатор Олег Семців.

"Присутність" – це вже щось емоційне. Це не реалізм, не академізм. Це просто своє бачення цього світу", – додає одна із перших "Сновид" Анеля Протасевич.

Арт-група "Сновиди" традиційно співпрацює з письменниками та музикантами, постійно влаштовуючи мистецькі проекти та перформанси. Але в Івано-Франківську виставку "Присутність" презентували тільки художники. "Сновиди" приїхали із пензликами та фарбами, щоб розмальовувати відвідувачів малюнками з етно-мотивами. Кілька художників робили експрес-замальовки міста та людей.

Група існує чотири роки і кожного року організовує мистецькі проекти із залученням усіх охочих. Виставка в Івано-Франківську – це перша презентація групи за межами рідного Тернополя.

Виставка триватиме до 15 серпня. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: