fbpx

Іванофранківці у Полтаві розповідали про останні тенденції буріння та розвідки

Економіка 17:32, 06.05, 2019

На конференцію GeoDrilling ІІІ завітали прогресивні спеціалісти у нафтогазовій сфері, науковці. Серед учасників конференції – представники компаній з 6 країн світу, зокрема України, Польщі, Білорусі, Болгарії, Сінгапуру, США.

Тема конференції – розкриття пластів і буріння. Доповідачі обговорювали інновації у буровому обладнанні, результати його використання, стан та перспективи нафтогазової галузі, а також тенденції наукового розвитку.

Головний директор ТОВ "Геосинтез інженіринг" та один із організаторів конференції Іван Полетучій підкреслив, що конференцію GeoDrilling розглядають як оцінку сьогоденних досягнень нафтогазової галузі:

"Ця конференція, яку ми проводимо з нашими партнерами, є вже третьою. Якщо 4 роки тому ми планували її як презентацію сучасних технологій і новітнього обладнання, яке тільки заходило на український ринок, то на цьогорічній ми оцінюємо, як воно спрацювало. Для цього ми запросили як провідних технологів галузі, так і науковців прикладної й академічної галузі".

Також на цей захід організатори запросили ветеранів галузі:

"Їх досвід для нас є дуже важливим, їх думка надзвичайно цікава для нас. Тема конференції – розкриття пластів і буріння. І саме на цю тему є більшість доповідей. Як саме оптимізувати процеси буріння і що зробити для того, щоб максимально ефективно розкрити продуктивні горизонти та отримати бажану продукцію", – пояснює Іван Полетучій.

Традиційно на конференцію завітали і науковці, один з них – постійний учасник Ігор Чудик. Проректор з наукової роботи Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу розповів про своє ставлення до конференції:

"Такого рівня конференція, яку проводить "Геосинтез", є дуже необхідною. Вона популяризує український сервіс послуг, які надаються сьогодні. Дякую організаторам, що вони запрошують науковців. Моя тема доповіді стосувалась науково-технічних аспектів для збільшення видобутку нафтогазовидобування в Україні. "Геосинтез інженіринг" – це така компанія, яка змогла поєднати наукові підходи і практичний досвід процесів промивання свердловини на великих глибинах".

Про проблеми буріння і освоєння важковидобувних запасів на прикладі Семиренківського ГКР розповів у своїй доповіді Іван Гафич – директор з перспективного розвитку компанії ДТЕК Нафтогаз:

"Полтавська земля – це основний об’єкт нашої діяльності з видобутку газу. Це найбільші глибини, одні з найважчих об’єктів. Тому обговорити виробничій досвід на такій платформі є важливим. З "Геосинтез Інженірінг" ми співпрацюємо дуже давно, це наш постійний партнер. Завжди наше спілкування стосується нових рішень, нових технологій, нових інновацій, які ми випробовуємо разом. Ми доводимо до пілотного впровадження наші проекти. Конференція має важливе значення для розвитку вітчизняної нафтогазової промисловості, міжнародної співпраці та інвестиційної діяльності".

Конференція GeoDrilling ІІІ є територією комунікації фахівців нафтогазової галузі, основний та незмінний меседж заходу – неформальне спілкування в порядку обміну досвідом, налагодження та зміцнення партнерських відносин.

1

Постійним організатором конференції є компанія "Геосинтез Інженірінг" – провідне підприємство України у сфері сервісного супроводження промивальних рідин при бурінні, капітальному ремонті та освоєнні свердловин.

Лілія Удоденко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: