fbpx

Іванофранківцям пропонують поділитися своїми потребами в інформації щодо міста

Суспільство 10:22, 11.04, 2018

5 квітня Івано-Франківська міська рада підписала меморандум щодо участі у муніципальному проекті з розвитку відкритих даних, що реалізується в рамках проекту USAID та UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах". Команда проекту планує зібрати потреби громадян в інформації щодо міста.

Івано-Франківськ був обраний з-поміж 20 міст-заявників для участі в конкурсі муніципальних проектів. В рамках проекту передбачено проведення аудиту даних міської ради, визначення та оприлюднення пріоритетних наборів даних, розробка інтерактивної візуалізації на основі даних та порталу відкритих даних міста, передає прес-служба Івано-Франківського МВК.

Разом з Івано-Франківськом ще два міста – Житомир та Кропивницький – підписали Меморандум про участь у пілотній програмі зі створення місцевих порталів відкритих даних.

"Сьогодні ми робимо черговий важливий крок для розвитку відкритих даних в Україні. Чому ця тема така важлива? Відкриті дані дійсно сприяють розвитку прозорості діяльності органів влади та держави в цілому, а також сприяють розвитку економіки… Те, як міста розпочнуть відкривати дані про охорону здоров'я, освіту, місцевий транспорт, буде сприяти і відкритості, і інформаційному розвитку громад. Тому я вітаю три громади, які обрали для себе такий курс відкритості", – зазначив перед підписанням заступник голови Держагентства з питань електронного урядування України Олексій Вискуб.

Вже минулого року наша країна посіла 31-ше місце в міжнародному Open Data Index. Петро Матіяшек, керівник проекту USAID/Uk Аid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах", підкреслив, що долучення ще трьох міст до проекту з впровадження відкритих даних свідчить про великі кроки у розвитку всієї України. Він розповів, що навіть в його рідному місті Нью-Джерсі (США) немає такого широкого доступу до електронних даних, який нині є в Житомирі, Івано-Франківську та Кропивницькому.

На думку заступника керуючого справами Івано-Франківської міської ради Андрія Лиса, доступність інформації про місто зробить його кращим, ближчим для мешканців і підприємців, а також привабливішим для туристів.

Ініціатори звертаються до мешканців міста з проханням поділитись думками щодо того, яка інформація повинна бути опублікована про місто, його життєдіяльність, роботу тощо. Форму опитувальника можна заповнити за посиланням >>.

Форма відкрита до заповнення до 14 травня 2018 року включно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: