fbpx

"Кабмін має забезпечити зарплату освітянам", – депутат облради Марія Рудик

Політика 21:46, 02.03, 2018

На сьогоднішній сесії Івано-Франківської обласної ради депутати розглянули звернення до вищого керівництва держави щодо незабезпеченості коштами на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ області. Йдеться про напружену ситуацію з виплатою грошей бюджетникам і, зокрема, освітянам.

З цього приводу виступила депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Марія Рудик. 

"Коли піднімали заробітну плату освітянам, то в Уряді говорили, що вона стане більшою на 25%. А, як виявилось, це підняли надбавку від 10 до 25%. І ще й до того ж центральна влада переклала все це на місцеві бюджети, мотивуючи це тим, що вони мають певні кошти на депозитах. Можливо, деякі райони, які мають великі надходження до своїх бюджетів, можуть здійснювати виплати працівникам освітньої галузі. Проте, для прикладу, Богородчанський район таких коштів немає, оскільки його бюджет є дотаційним". 

Марія Рудик також заявила, що все, що говорить Кабмін, цсхоже на популістичні заяви.

"Змін в оподаткуванні не відбулося жодних, і гроші досі акумулюються в державному бюджеті. Тому питання: звідки мають брати кошти місцеві бюджети, щоб виплатити людям зарплату, обіцяну Урядом?! Схоже, що Кабмін маніпулює свідомістю українців, і мені шкода тих людей, які працюють в освітній чи медичній галузі, очікують підняття зарплат, а натомість це надбавка до окладу, яку можна в будь-який час забрати. Якщо такі кошти передбачено Кабміном, то це має бути передано як дотація на місця в повному обсязі", – сказала Рудик.

На правах реклами

 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: