fbpx

Кабмін обіцяє погасити заборгованість із виплати зарплат медикам до кінця року

Здоров'я 18:41, 19.09, 2017

Українським медикам погасять заборгованість із виплати зарплати до кінця року. Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

"Уряд запевнив, що погасить заборгованість перед працівниками медичної галузі до кінця року. Станом на 13 вересня 2017 року заборгованість становить 81,7 млн грн", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, МОЗ уже підготувало проект розпорядження Кабміну "Про розподіл резерву медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2017 році", який було погоджено ухвалити на найближчому засіданні уряду.

За словами виконувачки обов'язків міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, дефіцит і заборгованість за зарплатами і надалі виникатимуть щороку, якщо парламент не проголосує за медичну реформу.

"До сьогодні кардинальні зміни у фінансовому забезпеченні фахівців охорони здоров'я не були можливими через застарілу систему управління, оновити яку має медреформа. Без ухвалення відповідних законів парламентом ситуація принципово не зміниться. Саме тому команда МОЗ підтримує прагнення медиків змінити такий стан справ і робитиме все від неї залежне, щоб парламент ухвалив законопроекти №6327 та №6604, необхідні для старту медичної реформи", – сказала вона, передає ТСН.

Зазначимо, зранку 19 вересня у центрі Києва тисячі лікарів вийшли на мітинг проти медреформи, поліція перекрила вулицю Грушевського. Медики рушили до урядового кварталу, вимагаючи виплатити їм зарплати та призначити міністра охорони здоров'я. З Прикарпаття на мітинг поїхало 70 медичних працівників.

КУРС раніше писав, що голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук пообіцяв працівникам бюджетної сфери погасити заборгованість із виплати заробітної плати до кінця року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: