fbpx

Кабмін знову не затвердив госпітальні округи на Івано-Франківщині

Здоров'я 16:33, 22.03, 2017

Сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів України ухвалили перелік та склад госпітальних округів в 12 областях.

22 березня Уряд затвердив перелік та склад госпітальних округів Тернопільської, Запорізької, Рівненської, Хмельницької, Полтавської, Херсонської, Житомирської, Чернігівської, Луганської, Київської, Дніпровської областей та Києва.

Раніше уряд схвалив госпітальні округи ще в шести областях. Проект створення госпітальних округів на Івано-Франківщині повернули на доопрацювання. 

КУРС писав, що після доопрацювання Департамент охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА вдруге подав проект на затвердження. 

Попереднього разу проект навіть не дійшов на стіл урядовцям – його зупинили в МОЗ. Міністерство бачить на Прикарпатті створення трьох госпітальних округів із центрами в містах Івано-Франківську, Коломиї та Калуші. Департамент удруге виписав проект для 5 округів. Зважаючи на гірську специфіку області, запропонував, окрім названих, створити ще два округи з центрами у Косові і Надвірній.

За словами головного лікаря області Мирона Матейка, проект знову перебуває на розгляді в МОЗ. 

Нагадаємо, про створення ще одного, шостого, госпітального округу з центром у місті Долина до Департаменту охорони та обласної ради звернулася громада району і районна рада. 

Затвердження округів чекають до четвертого кварталу цього року. Тоді, за словами Матейка, відбудеться перегляд бюджету і фінансування медгалузі області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: