fbpx

Кафедра біохімії ПНУ виграла грант на 100 тисяч доларів – науковцям потрібна підтримка, щоби оплатити свій внесок

Суспільство 18:07, 02.12, 2016

Кафедра взяла участь у програмі "Instrumental access" організації "Seeding labs", яку заснувала в Бостоні випускниця Гарвардського університету Ніна Дудник з метою дати доступ до наукових ресурсів науковцям з бідних країн.

Історію перемоги, яка не повинна стати поразкою, в мережі розповів франківський журналіст Олег Головенський:

"Є в Прикарпатському нацуніверситеті кафедра біохімії, яку очолює один з найбільш цитованих в світі українських вчених Володимир Лущак (премія Скопус Евордс-2016). За ним вже років п’ятнадцять полюють провідні наукові центри світу…

Але він створює в Івано-Франківську потужну наукову школу, праці науковців якої процитовані в провідних наукових журналах світу 3500 разів (це показник, повірте!).

Працюють науковці кафедри в "стандартних" для України умовах – тобто практично на голому ентузіазмі – без грошей, без обладнання, без реактивів, без всього…

І от кафедра, взявши участь у програмі Instrumental access організації Seeding labs, яку заснувала в Бостоні випускниця Гарвардського університету Ніна Дудник з метою дати доступ до наукових ресурсів науковцям з бідних країн, виграє грант на отримання необхідного наукового обладнання на 100 тисяч доларів США. Єдина умова організації – за це обладнання потрібно сплатити їй 25,5 тисяч доларів (за ці кошти організація продовжує свою діяльність і майбутні проекти).

Всі походи до влади в місті і області, як завжди, закінчилися «величезною моральною підтримкою, визнанням необхідності і глибокою стурбованістю про стан науки в Україні…"

В тих же США науковцям вже вдалося зібрати 7660 доларів США. Дедлайн наступає.

"Я перерахував "кілька тисяч" гривень. До чого і вас запрошую. Тест нам", – звернувся до спільноти Головенський.

Картка ПБ 5457 0920 6006 7711 (Семчишин Галина Миколаївна).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: