fbpx

У Калуші зберегли безкоштовне харчування для всіх молодших школярів

Суспільство 16:49, 10.01, 2019

10 січня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Калуської міської ради. Члени виконкому розглянули і затвердили питання про безкоштовне харчування окремих категорій учнів закладів загальної середньої освіти у другому семестрі поточного навчального року.

Терміновість цього питання начальник управління освіти Ірина Люклян пояснила тим, що навчальні заклади мають провести тендери для організації харчування учнів за кошти міського бюджету, інформують "Вікна".

Другий семестр триватиме з 14 січня по 31 травня. За рішенням виконкому, безкоштовними сніданками будуть забезпечені усі категорії школярів, які мали таке право у попередньому семестрі.

Як зазначив міський голова Ігор Матвійчук, Калуш залишився єдиним містом на Прикарпатті, де безкоштовними сніданками забезпечують усіх учнів 1-4-х класів. Раніше повідомлялося, що у першому семестрі в нашій області учнів молодших класів забезпечували безкоштовними сніданками лише в Калуші і Бурштині.

Проти попереднього семестру вартість сніданків для дітей, які буде забезпечувати бюджет, суттєво зросла. Так, як повідомила Ірина Люклян, торік у бюджеті міста на харчування школярів було закладено майже 4,8 млн гривень, реально використали 4 млн 140 тис. гривень – кошти розраховують відповідно до навчальних днів і кількості дітей, але частину днів діти, як правило, школу на відвідують. На харчування школярів у 2019 року передбачено значно більше коштів – понад 6,1 млн гривень.

Отож, у другому семестрі 2018-2019 навчального року безкоштовними сніданками будуть забезпечені:

 – 3004 учні молодших класів в розмірі 12 гривень на день. У попередньому семестрі вартість безкоштовного сніданку для них становила 9 гривень на день;

– 59 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, учнів 1-11 класів у розмірі 22 гривні на день (досі було 17 гривень на день);

– 400 дітей із малозабезпечених сімей, 25 дітей із сімей внутрішньо переселених громадян зі сходу України та АР Крим та 207 дітей із сімей, батьки яких мають статус учасника АТО, учнів 1-11 класів в розмірі 18 гривень день. Для школярів цих категорій вартість сніданку у першому семестрі складала 12 гривень на день.

Також безкоштовними сніданками у другому навчальному семестрі будуть забезпечені четверо дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у п’ятому  спеціальному класі четвертої школи. Вартість сніданку для цих дітей теж зросла з 12 гривень у першому семестрі поточного навчального року до 18 гривень у другому. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: