fbpx

Калуш хочуть показати інвесторам для створення нових підприємств

Суспільство 14:51, 28.01, 2019

У Калуші планують провести міжнародний інвестиційний бізнес-форум, щоб потенційні інвестори могли побачити, що Калуш – це інвестиційно привабливе місто з великими можливостями для створення нових підприємств, зайнятості населення, інтенсивного розвитку бізнесу.

Минулого року в Калуші була сформована група ініціативних людей з представників великих підприємств, підприємців, громадських активістів, які внесли значний вклад в розвиток міста, а також деяких представників управління економічного розвитку Калуської міської ради. Всіх їх об’єднала ідея створення в місті сприятливих умов для залучення інвестицій у соціально-економічний розвиток Калуша та перетворення його в передове промислове місто Західної України, пише "Нафтохімік Калуш".

За другу половину 2018 року активним промисловцям, підприємцям, представникам громадських організацій вдалося зробити чимало в цьому напрямку. Але, як наголосив на останній у минулому році сесії Калуської міської ради депутат Андрій Найда, в подальшій роботі ініціативної групи потрібне більш активне сприяння місцевої влади. Це передусім стосується створення інвестиційного паспорта міста, бо без нього практично неможливо буде провести в Калуші інвестиційний бізнес-форум.

"Нашою групою, в яку входять представники ТОВ "КАРПАТНАФТОХІМ" Ярема Рудик, Богдан Білецький, підприємці Сергій Гумінілович, Анатолій Чумичкін, Вадим Пасічник, голова ГО "Інвест" Наталія Захарова та інші, розпочато роботу з розробки інвестиційної стратегії та інвестиційного паспорта міста Калуша, – говорить Андрій Найда. – А в 2019 році плануємо провести в місті, можливо, й міжнародний інвестиційний бізнес-форум, щоб потенційні інвестори могли побачити, що Калуш – інвестиційно привабливе місто з великими можливостями для створення нових підприємств, зайнятості населення, інтенсивного розвитку бізнесу. Тому минулого року на останній сесії міськради я звернувся до депутатів і особисто до мера Калуша Ігоря Матвійчука з пропозицією пришвидшити процес створення інвестиційного паспорта міста, бо для цього нам необхідно мати і відповідні дані від місцевої влади".

Міська влада готова підтримувати цю ініціативу.

Інвестиційний портал, інвестиційний паспорт, інформаційний довідник підприємств міста безкоштовно будуть презентуватись серед економічних представництв дипломатичних місій в Україні та при економічних відділах дипломатичних місій України за кордоном. Також вони будуть презентуватися на різноманітних заходах економічного характеру – форумах, виставках, конференціях, ярмарках в Україні та за її межами, в тому числі через мережу Інтернет.

З ініціативи групи активних промисловців та підприємців міста Калуська міська рада вивчає питання щодо проведення інвестиційного бізнес-форуму, де будуть презентовані економічні можливості підприємств міста. На захід планується запросити представників ділових кіл України та зарубіжжя. Мета заходу – сприяння залученню інвестицій в м. Калуш, збільшення робочих місць, повернення кваліфікованих працівників в наше місто з-за кордону, перетворення міста в індустріальний центр Західної України.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: