fbpx

Калушани знайшли під півметровим шаром ґрунту польські поховання. ФОТО

Суспільство 07:39, 15.05, 2017

Калушани почистили на старому кладовищі ще кілька могил. Деякі надгробки були під 50-сантиметровим шаром ґрунту, опалого листя та гілля.

Про це у соцмережі пише Василь Фіцак, який разом із учасником АТО Олександром Ковалем взялися за наведення порядку на так званому старому кладовищі, пишуть "Вікна".

Учора калушани, незважаючи на дощову погоду, почистили від заростей і кущів декілька польських поховань. Вдалось вичистити й ідентифікувати напис на могилі Jana Bartusa, керівника гірничої справи при Саліні.

Загалом було очищено 6 могил. На одній з них встановлено і прикріплено табличку M. Bubnicki, який займав посаду начальника Kasy Skarbu в Калуші в першій половині ХХ ст.

Раніше йшлося, що активісти на старому кладовищі Калуша відчистили від заростей декілька поховань. Зокрема Henrika Opitza, відомого в Калуші промисловця початку ХХ ст., який займався продажем механізмів та устаткування; могилу інженера Ferdinanda Poluszynki, який був розпорядником державних лісів на Косівщині, а потім займав високі посади в Калуші; відомого аптекаря А. Шустова. 

КУРС писав, що на старому калуському кладовищі (мікрорайон Височанка) є чимало неповторних монументальних надгробків,авторами яких є відомі митці, скульптури, роботи яких є на Личаківському кладовищі у Львові та багатьох містах нашого регіону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: