fbpx

Калушанин на збуті наркотиків у тюрмі "заробив" разом зі спільниками 350 тисяч гривень. ФОТО

Суспільство 17:41, 20.09, 2018

Поліція Рівненщини скерувала до суду кримінальне провадження з обвинувачення шести фігурантів злочинного угруповання, які організували незаконний промисел зі збуту наркотиків на території області та у місцях позбавлення волі.

Поліцейські встановили, що раніше судимий 41-річний мешканець Рівного та 41-річний житель міста Калуш Івано-Франківської області, який зараз відбуває покарання за наркозлочини та крадіжки у місцях позбавлення волі, створили та очолили організовану злочинну групу. До її складу залучили чотирьох осіб-виконавців, які працювали на території Рівненської та Івано-Франківської областей. Члени угруповання на постійній основі підшуковували, купували, зберігали та пересилали з Івано-Франківської області на Рівненщину для продажу великі партії таблеток "SUBUTEX", які містять наркотичний засіб бупренорфін, інформує відділ комунікації поліції Рівненської області.

Двоє із виконавців, мешканці міста Калуш, 36-річний та 32-річний раніше судимий за крадіжки та угон, підшуковували осіб, у яких можна придбати пігулки "SUBUTEX". Наркотики зловмисники відправляли через відділення пошти з Долини та Калуша у Рівне через інших осіб, яким про вміст посилок не повідомляли.

В обласному центрі подальшою реалізацією отриманого "товару" займалися 34-річний рівнянин та 39-річний житель Квасилова, раніше судимий за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. Останній, до того ж, постачав наркотики в колонію на території області, де відбуває покарання 41-річний організатор із Калуша. Виручені кошти рівненські наркоділки перераховували організаторам.

Загалом за період їхньої злочинної діяльності з липня 2017 року до березня цьогоріч поліцейські задокументували 13 фактів продажу нарковмісних таблеток, в тому числі й у місця позбавлення волі.

За одну таблетку «SUBUTEX» у Рівному зловмисники просили 600 гривень, у місцях позбавлення волі — 1500 гривень, а у місті Калуш купували їх за 250 гривень. Внаслідок злочинної діяльності організатори отримали прибуток від незаконного обігу наркотичних засобів на суму близько 350 тисяч гривень.

Слідчі повідомили про підозру всім учасниками злочинного угрупування: організаторам – у вчиненні незаконного придбання, зберігання, пересилання з метою збуту та збут наркотичного засобу, вчиненому повторно, у місця позбавлення волі, у великих розмірах, організованою групою, передбачених частиною 2, частиною 3 статті 27, частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України, а також у використанні коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів з метою продовження незаконного обігу наркотичних засобів, вчинених за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 306 Кримінального кодексу України. Четверо виконавців нестимуть кримінальну відповідальність за ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Запобіжний захід у виді тримання під вартою суд обрав двом організаторам – 41-річним мешканцям Рівного та Івано-Франківської області,та двом виконавцям – 39-річному мешканцю Рівненського району та 32-річному жителю міста Калуш. Під домашнім арештом судового розгляду чекають 34-річний рівнянин та 36-річний житель Калуша.

Слідчі слідчого управління скерували матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом до Рівненського міського суду. Безпосередньо організаторам злочинної групи за незаконний промисел загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: