fbpx

Калущина – лідер в області за виробництвом сільськогосподарської продукції

Економіка 13:14, 28.09, 2017

Поточний рік виявився сприятливим для сільськогосподарського виробництва, однак погодні умови не сприяють збору врожаю.

Про це повідомила на засіданні колегії Калуської районної державної адміністрації, яке відбулося сьогодні, начальник управління агропромислового розвитку РДА Галина Матківська, передають "Вікна".

За інформацією управління, загальна посівна площа у районі становить 24 тис. гектарів. Більша частина – понад 14,5 тис. га – знаходиться в особистих селянських господарствах. Сільськогосподарські підприємства засіяли 9 356 га. З них більшу частину займають зернові (понад 6 тис. га).   

Для збирання зернових культур в сільськогосподарських підприємствах району було залучено 23 зернозбиральні комбайни. Станом на 20 вересня, повідомила Галина Матківська, збір врожаю зернових і зернобобових культур вже завершується. Сільськогосподарським підприємствам району залишилося зібрати пізні зернові – гречку, кукурудзу, сою тощо.

Крім того, підприємства на території району почали підготовку до посіву озимих культур під урожай наступного року. Станом на 20 вересня підготовку ґрунту під посів озимих культур проведено на площі 5 100 га, що становить 93,2% до прогнозу.

На цей час уже завершено посів озимого ріпаку на площі майже 1,5 га, зернові планується посіяти на площі майже 3,5 тис. га. Зокрема, на цей час понад 900 га з цієї площі вже засіяно озимою пшеницею.

Загалом цей рік був досить успішним для сільськогосподарських виробників Калуського району. За показниками виробництва сільськогосподарської продукції (рослинництво і тваринництво) Калущина посіла перше місце в області. При цьому Івано-Франківщина увійшла в п’ятірку областей – лідерів за обсягами виробництва сільськогосподарської продукції в Україні. Цьогоріч врожайність зернових на Калущині склала 62,7 центнери з гектара. Це менше, ніж у минулому році (70,4 центнери з гектара), але вище середньообласного показника, який становить 57,7 центнери з гектара. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: