fbpx

Калуські атовці, учасники Революції Гідності та громадські активісти засудили політику Порошенка

Політика 14:22, 23.02, 2018

Днями у Калуші відбулося вшанування героїв Небесної Сотні. До проведення загальноміського віче приєднались учасники Революції Гідності, воїни АТО та представники громадських організацій міста. Під час заходу вони засудили політику Порошенка і оголосили ряд вимог до нинішньої владної системи.

"Для нас кожного року все важче вшановувати героїв і згадувати ті події, які відбувались, тому що ми бачимо ще більший відхід від тієї мети, яка декларувалась на Майдані", – зазначив учасник Революції Гідності, воїн АТО Григорій Кондратенко. 

Калуські активісти переконані, що сьогодні корупція є найбільшою внутрішньою загрозою для нашої держави та її майбутнього, так само як російська агресія – зовнішньою.

"Ми не можемо і не будемо бездіяльно сидіти і спостерігати, як у нас крадуть шанси на краще майбутнє. Ми очікували, що після трагічних подій, які довелось пережити українському народу останніми роками, політики, які декларували підтримку створення нових антикорупційних органів, будуть послідовними та не зроблять кроків назад. Натомість ми бачимо, що реальна боротьба з корупцією під загрозою зриву",  зазначалось у зверненні. 

Тому на віче було прийнято звернення до голови Калуської РДА та до керівника міського осередку партії БПП "Солідарність" із закликом публічно та на офіційному рівні підтримати і передати керівництву країни вимоги щодо недопущення зриву антикорупційної реформи та "відкату" України від європейського шляху розвитку, за котрий поклали життя тисячі українців.

У ньому активісти вимагають: 

1) Створити незалежний Антикорупційний суд в Україні.
2) Зняти недоторканність з народних депутатів України.
3) Змінити виборче законодавство. А саме: скасувати корумповану виборчу систему Януковича та перейти до пропорційної системи із відкритими регіональними списками.
4) Припинити напади та спроби дискредитації НАБУ  та САП з боку Генеральної прокуратури та інших силових відомств. 

Таке звернення підписали більшяк 10 громадських організацій. Серед них: "Громадське об'єднання учасників бойових дій (АТО) на Сході України  ім. Романа Шухевича", калуська міська філія "Союзу Українок", ГО "Сім'я Захисника" та ГО "Автомайдан Прикарпаття". 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: