fbpx

Калуські лісівники відкрили сезон висадки лісу

Суспільство 19:30, 09.03, 2019

Рання весна та сприятливі погодні умови дозволили цього року лісівникам Калуського лісгоспу рано розпочати лісокультурну кампанію. Першими на старт вийшли лісівники Войнилівського та Брошнівського лісництв.

Ще восени минулого року на площі 9 га провели механізовану підготовку ґрунту плугом, повідомляє прес-служба Калуського лісгоспу. 

Директор ДП «Калуський лісгосп» Василь Демус наголошує, що зараз у ґрунті ще вдосталь вологи. Тож поки не настала тепла погода і не пішли в ріст сіянці, необхідно вчасно провести весь комплекс лісокультурних робіт.

У 2019 році ДП «Калуський лісгосп» планує провести лісовідновлювальні роботи на площі 27 га, сприяння природному відновленню лісівники проведуть на площі 7 га. Для своєчасної та якісної посадки лісу у лісових розсадниках лісництв лісівники виростили достатню кількість стандартних сіянців дуба звичайного, ялиці білої, липи дрібнолистої, клена-явора, модрини європейської та ін.

Загалом цього року лісогосподарські підприємства Івано-Франківського управління створять лісових культур на площі 575 гектарів.  Для цього виростили близько 10 млн штук сіянців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: