fbpx

Калуські студенти-художники продають власні твори на користь армії

Суспільство 14:43, 15.10, 2014

Колектив Калуського коледжу культури і мистецтв організував благодійний ярмарок з метою збору коштів для потреб військових, які воюють в АТО.

Благодійний ярмарок, який пройшов у середу, 15 жовтня, у Коледжі культури і мистецтв, приурочили до Дня художника, що припав на минулу неділю. Він відбувся у рамках звіту циклової комісії образотворчого мистецтва КККіМ, пишуть Вікна.

"Це справа не одного дня. Ярмарок готували впродовж півтора місяця", – розповіла викладач декоративно-ужиткового мистецтва Калуського коледжу культури і мистецтв Мандрик Віталія.

На ярмарку розклали вироби на кількох тематичних столах, де студенти коледжу продавали браслети, "фенечки" зі стрічок, ляльки-мотанки у вигляді ангеликів, кулони, сережки, ялинкові прикраси та інші сувеніри ручної роботи. Крім того, студенти Калуського коледжу приготували домашню випічку спеціально для ярмарку.

"Будемо тут залишатися, поки все не продамо", – кажуть студентки. Щоб підбадьорити покупців, самі одягають прикраси, виготовлені власноруч.

О 14.30 у дворі Коледжу культури і мистецтв розпочнеться програма “Арсенал творчих справ”. Для відвідувачів працюватимуть майстер-класи. Усіх охочих майстри декоративно-ужиткового мистецтва навчать, як із підручних матеріалів можна виготовити гарні вироби. Будуть також майстер-класи із боді-арту, візажу, перукарського мистецтва та манікюру.

Зібрані під час проведення ярмарку кошти витратять на покупку необхідних для армії речей, які передадуть за посередництвом ГО "Союз українок".

"Можливо, купимо необхідні ліки, бо ж осінній період вимагає лікування і профілактики багатьох недугів, – каже Мандрик Віталія.  Звичайно, ми ще порадимося із “Союзом українок”, бо саме вони мають перелік необхідних речей. Напишемо і листівки та малюнки для військових, бо чули, що їм потрібна не тільки матеріальна, а і моральна підтримка".

Всі матеріали для ручної роботи студенти та викладачі придбали власним коштом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: