fbpx

Калуський суд оштрафував священика за п’яну їзду та заборонив йому рік водити. ФОТО

Суспільство 21:31, 17.07, 2018

Калуський міськрайонний суд оштрафував на 10 200 гривень священика Сергія Бусела, який влаштував погоню з патрульними поліцейськими та потрапив у ДТП в Івано-Франківську.

Також суд заборонив Сергію Буселу рік керувати транспортними засобами. Таке покарання священик отримав за вчинення адміністративного правопорушення за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння).

Як писав КУРС, 19 квітня на перехресті вулиць Галицька – Калуське шосе в Івано-Франківську сталася ДТП. Водій "Шкода Октавія" тікав від патрульних та в'їхав у вантажівку. За кермом автомобіля був священик Сергій Бусел, який править у церкві Введення у храм Пресвятої Богородиці УГКЦ у селі Пійло Калуського району. У крові священика виявили 1,19 проміле алкоголю. 

В судове засідання правопорушник не з’являвся, клопотань про відкладення не подавав. Тому, керуючись ст. 268 КУпАП, суддя Олег Мигович розглянув справу без нього.

Вина отця, йдеться в постанові суду, доведена протоколами про адмінправопорушення та висновком Івано-Франківського обласного наркологічного диспансеру про те, що Сергій Бусел перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Суд покарав священика штрафом у розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном один рік. Також отець має сплатити 352 гривні судового збору.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду Івано Франківської області.

1

Нагадаємо, раніше суддя Олександра Кардаш Калуського міськрайонного суд визнала Бусела винним за ст. 124 КУпАП (порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів) та призначила мінімальне покарання – 340 грн штрафу.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: