fbpx

Кандидат у президенти з Прикарпаття обіцяє легалізувати медичну марихуану

Здоров'я 18:45, 20.02, 2019

Народний депутат України і кандидат у президенти Юрій Дерев'янко підтримав ініціативу керівниці МОЗ Уляни Супрун і хоче легалізувати медичну марихуану.

Народний депутат Юрій Дерев'янко вважає, що в Україні потрібно легалізувати всі ті галузі, які замість наповнення бюджету наповнюють кишені продажних правоохоронців.

За словами Дерев'янка, для багатьох людей легалізація медичної марихуани – це не забаганка і не ознака демократичності суспільства, а життєва необхідність. Ці люди страждають від хвороб, симптоми яких марихуана може пом’якшувати або й взагалі лікувати.

"Десятки розвинених країн Європи та світу вже легалізували медичне використання марихуани, і не просто так. Численні дослідження цієї рослини довели, що вона не викликає звикання, поліпшує увагу, знімає больові симптоми тощо.

Я не вважаю, що такі країни, як США, Канада, Нідерланди або Ізраїль, які вже легалізували марихуану у медичних цілях, дбають про своїх громадян менше, ніж наша бандитська влада!"

Дерев'янко зауважує, що не вживає марихуани і навіть жодного разу не пробував. Але змушувати людей страждати через радянські стереотипи не варто.

Нардеп вважає, що в Україні досі не легалізували використання марихуани у медичній галузі лише через "дахування" правоохоронними органами нелегального ринку.

"Легалізувати медичну марихуану потрібно. Так само, як і право українців на зброю і захист. Так само, як і операції з криптовалютами. Легалізувати потрібно всі ті галузі, які замість наповнення бюджету наповнюють кишені продажних правоохоронців. І ми це зробимо!" – написав Дерев'янко.

Раніше легалізацію медичної марихуани в Україні підтримала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. В Україні медична марихуана могла б допомогти майже двом мільйонам громадян, які страждають від хронічного болю та інших розладів.

За словами Супрун, у світі медичний канабіс застосовують у таких випадках:

◾ Хвороба Альцгеймера. 

◾ Рак. 

◾ Хронічний біль. 

◾ Синдром подразненого кишківника, в тому числі хвороба Крона та виразковий коліт.

◾ Розсіяний склероз. 

◾ Епілепсія в дорослих і дітей. 

◾ Нудота і блювання внаслідок хіміотерапії.

◾ В США медичний канабіс призначають також в разі посттравматичного синдрому і глаукоми.

Минулого року марихуану легалізували у Канаді та Грузії. Повністю легалізована марихуана у 9 штатах США.  

У медичних цілях марихуану можна використовувати у Німеччині, Норвегії, Фінляндії, Польщі, Данії, Хорватії, Ізраїлі, Румунії, Чехії, Мальті, Туреччині та інших країнаїх.

Повністю заборонена марихуана у Франції, Ірландії, Індонезії, Китаї, Японії, Південній Кореї, Саудівській Аравії. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: