fbpx

Кандидат в Президенти Дерев’янко підписав Меморандум про право на захист. ФОТО, ВІДЕО

Політика 10:46, 14.03, 2019

Кандидат в Президенти України від партії «ВОЛЯ», народний депутат Юрій Дерев’янко підписав Меморандум про право на захист за допомогою вогнепальної зброї.

Це відбулось під час прес-конференції Української асоціації власників зброї і Руху власників зброї «Твій голос вплине» 13 березня.

«Як кандидат в Президенти, я чітко зафіксував позицію щодо права українців на збройний захист за допомогою вогнепальної зброї – захист свого життя, свого здоров’я, здоров’я своїх близьких і рідних»,  підкреслив Юрій Дерев’янко.

Він закликав українців, які відстоюють цю позицію, об’єднуватись на базі політичної партії «ВОЛЯ», щоб бути представленими в усіх органах влади – від Верховної Ради до місцевих рад, щоб відповідні закони були прийняті, а відповідні норми були впроваджені в життя.

«Щоб ми мали європейські, цивілізовані закони, які передбачають, що після навчання, відповідних іспитів, уміння володіти вогнепальною зброєю і після відповідних обстежень, в тому числі медичних, будь-яка людина зможе купити зброю, щоб захищати себе, своїх близьких, свою родину»,  сказав політик.

Юрій Дерев’янко закликав українців приєднуватись до цього руху.

Меморандум також підписав і його ініціатор – голова наглядової ради Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін.

Підписанти меморандуму зобов’язуються виконувати 7 пунктів, зокрема:

1. Визнавати невід’ємне право громадян України на захист свого життя, здоров’я, власності, зокрема із застосування вогнепальної зброї.

2. Докласти необхідних зусиль, щоб перша в історії України електронна петиція «Законодавчо затвердити право громадян України на захист» на ім’я Президента була реалізована по суті – ухвалений відповідний Закон.

3. Визначати пріоритетними серед першочергових президентських ініціатив розгляд у ВРУ законопроекту «Про зброю».

4. Сприяти шляхом створення при Адміністрації Президента профільної робочої групи, із обов’язковим залученням делегованих фахівців Української асоціації власників зброї, суттєвому вдосконаленню законодавства, яке гарантує рівне право на збройних захист, зокрема із використанням короткоствольної нарізної вогнепальної зброї.

5. Сприяти законодавчій і практичній демонополізації та розвитку прозорого ринку цивільної зброї та зброярської інфраструктури.

6. Докладати зусиль для створення розгалуженої системи територіальної оборони, зокрема шляхом створення Добровольчої (Резервної) Армії з озброєних громадян, які в стислі терміни можуть бути залучені до виконання завдань із захисту суверенітету та територіальної цілісності України.

7. Забезпечити оприлюднення інформації щодо нагороджених відомчими відзнаками «Вогнепальна зброя», крім військовослужбовців, працівників розвідки та оперативних підрозділів.

Нагадаємо, Юрій Дерев'янко давно і послідовно виступає за право українців на захист за допомогою вогнепальної зброї. Він є членом Української Асоціації Власників Зброї (УАВЗ). 2 роки тому Дерев'янко став головою міжфракційного об’єднання в Верховній Раді «Право на захист», метою якого є надання усім громадянам права захистити себе та членів своєї сім’ї, а нещодавно активісти партії «ВОЛЯ» розпочали рух, який також має назву «Право на захист».

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: