fbpx

Кандидати від "Солідарності" долучились до порятунку органу в костелі Христа Царя. ФОТО

Політика 13:32, 08.10, 2015

Вчора, 7 жовтня, о 18:30 в костелі Христа Царя, що по вулиці Вовчинецькій, 92, молодий талановитий композитор, органіст, вокаліст, поет Сергій Слижук організував благодійний концерт української духовної музики.

Основна мета концерту – збір коштів на ремонт костельного органу, пише Правда.іф.

Сергій Слижук про мету концерту:

"В костелі вже дванадцять років не налаштовується та не ремонтується орган. Це дуже вартісний ремонт, бо орган потребує чимало запчастин. Я знаю, що в інших костелах деталі для ремонту закуповують в Німеччині та запрошують майстрів. Оскільки я концертний органіст, то хочу грати на дуже доброму інструменті. В цьому випадку, якщо взяти верхній мануал (вехній ряд), то сім нот не грає, тому дуже важко буває органісту – він, певним чином, обмежений… Але орган добре тримається для богослужінь. Втім, якщо й далі його не відновлювати, то орган може затихнути. Там треба налаштовувати язички, дивитися на пневматику, тому зараз і збирають на це кошти. В тому числі і завдяки цьому концерту".

На запрошення настоятелів костелу та композитора Сергія Слижука зголосились кандидати в депутати від політичної партії блоку Петра Порошенка "Солідарність"  кандидат в депутати до обласної ради Юрій Якубишин та кандидат в депутати до міської ради Олег Андрухів. Завдяки їхній допомозі запросять фахівців з ремонту органів.

Олег Андрухів:

"Переважно ми не цінуємо те, що маємо під боком. В костелі Христа Царя знаходиться єдиний в області орган, який, на жаль, дванадцять років не проходив належного музичного налаштування. За весь цей час в місті не знайшлося меценатів, які б звернули на це увагу. Ми під гаслом "Духовне над матеріальним" підтримали ініціативу Сергія Слижука та започаткували акцію зі збору коштів на відновлення повноцінної роботи органу".

Юрій Якубишин:

"Ми, завдяки молодому талановитому композитору Сергію Слижуку, дякуючи настоятелю костелу Христа Царя, були запрошені на це музичне дійство, мета якого – збір коштів на ремонт костельного органу. Ми долучилися до цієї акції, прийняли запрошення і прийшли підтримати цю благодійну ініціативу".

Політична реклама 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: