fbpx

Карітас подарував 52 портфелики першокласникам з Івано-Франківська. ФОТО

Суспільство 18:39, 29.08, 2017

29 серпня івано-франківський Карітас влаштував для дітей свято Першого портфелика.

Сьогодні свої перші портфелики отримали 52 першокласники, а 100 учнів других-одинадцятих класів – сертифікати на придбання канцтоварів. Загальна сума наданої допомоги школярам становить 92 319,40 гривень, інформує прес-служба благодійного фонду.

Допомогу отримали діти, родини яких опинилися у складних життєвих обставинах: діти з багатодітних, малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю, діти учасників АТО, загиблих бійців та вимушено переміщених осіб.

Урочисте вручення портфеликів відбулося у церкві Успіння Пресвятої Богородиці. Портфелики освятив архієпископ-митрополит Івано-Франківської УГКЦ Володимир Війтишин та побажав школярам хороших оцінок.

“Церква також бере участь у вихованні та навчанні дітей, адже вони – це майбутнє нашої церкви та нашої України”, – додав митрополит Володимир.

Школярі тішилися новими ранцями та розглядали шкільне приладдя. Батьки раділи, що діти вже готові до Першого дзвоника.

Юлія Шестаченко приїхала з Горлівки Донецької області. У жінки четверо дітей, найменшому – сім місяців, а найстарша донечка йде у перший клас. Каже, укомплектований канцтоварами портфелик – це суттєва допомога для її родини.

“Якби я сама купляла все це дитині до школи, то нам би довелося багато в чому собі відмовляти, – каже переселенка, – адже дуже багато коштів йде на оплату орендованого житла та комунальні послуги”.

Багатодітна мати Ольга Сікач дуже вдячна Карітасу за допомогу, адже зібрати до школи трьох дітей для неї дуже складно.

“В мене хлопчик йде у перший клас, то він вже має портфелик, а двоє старших дітей – у сьомий і восьмий, то їм вручили сертифікати на придбання канцтоварів, – розповідає жінка. – Я навіть боюся порахувати, скільки б мені це все коштувало”.

Вже чотирнадцятий рік поспіль франківський Карітас проводить благодійну акцію “Перший портфелик”. До збору коштів долучаються парафіяни Івано-Франківської архієпарії УГКЦ, місцеві підприємці та просто небайдужі люди.

“Цього року коштів зібрали менше, ніж у попередні роки, – каже директор Карітасу отець Володимир Чорній, – адже економічна ситуація у країні непроста, та люди все одно жертвують і кошти, і портфелики з канцтоварами, і ми їм дуже вдячні. Однак благодійна акція “Перший портфелик” триває до 29 вересня, на отримання шкільного приладдя чекають ще 150 дітей. Тож Карітас просить усіх небайдужих людей долучатися до акції”.

За детальнішою інформацією можна звертатися у Консультаційний центр Карітасу за адресою вул. Лесі Українки, 1 або за телефоном: 50-25-46.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: