fbpx

Карітас розпочав інформаційну акцію "Івано-Франківськ – європейське місто без торгівлі людьми!"

Суспільство 17:26, 06.10, 2016

В Івано-Франківську Карітас розпочав місячну інформаційну акцію, присвячену Європейському дню боротьби з торгівлею людьми, який європейська спільнота відзначає щороку 18 жовтня.

Кілька тисяч прочан, які прибули до Марійського відпустового  центру в селі Погоня, отримали можливість, окрім духовної віднови, підвищити свою обізнаність щодо питань торгівлі людьми та безпечної міграції. Працівники Карітасу надавали індивідуальні консультації та розповсюджували інформаційні матеріали про те, як безпечно мігрувати за кордон та зменшити ризик потрапити в ситуацію торгівлі людьми. 

"Ніколи не думав, що ситуація з торгівлею людьми є настільки масштабною. Я знав, що люди потрапляють в рабство, що перед тим їх вербують, потім піддають  експлуатації, але ніколи не задумувався, що Україна – лідер серед колишніх пострадянських держав за масштабами цього злочину. Тому вважаю, що добре, коли Карітас під час велелюдних прощ звертає увагу на ці проблеми й інформує людей, де отримати допомогу",  ділиться враженнями Ярослав Кадлуб, який також має досвід заробітчанства за кордоном і найближчим часом збирається їхати до Чехії знову.

Карітас у своїй роботі апелює до таких людських цінностей, як свобода, вільний вибір, комфорт, незалежність. Упродовж жовтня благодійний фонд проведе ще три таких інформаційних акції на парафіях УГКЦ в Івано-Франківській області, щоб поширити інформацію серед якомога більшої кількості населення, виявити постраждалих від торгівлі людьми та  розповісти про можливість отримання допомоги від Карітасу і держави у рамках Національного механізму взаємодії.

В Івано-Франківському Карітасі з 2004 року  започаткована робота з надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми. Завдяки роботі Консультаційного центру вдалося допомогти 165 постраждалим від торгівлі людьми, серед яких чоловіки, жінки і навіть діти. Постраждалі отримали комплексну реінтеграційну допомогу, зокрема юридичну, медичну, психологічну, фінансову, освітню та інші види допомоги в залежності від індивідуальних потреб. Починаючи з 2012 року,  завдяки налагодженій співпраці з департаментом соціальної політики Івано-Франківської ОДА, який є  координатором заходів у сфері протидії торгівлі людьми в регіоні, впроваджується механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, завдяки чому надається допомога для цієї вразливої групи населення.

Нагадаємо, що 17 листопада 2005 року була підписана Конвенція Ради Європи "Про боротьбу з торгівлею людьми". Україна, що також ратифікувала Конвенцію Ради Європи "Про боротьбу з торгівлею людьми",  вдосконалює систему надання допомоги потерпілим за кошти державних структур, процедури розгляду судових справ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: