fbpx

Карітас вчив прикарпатських держслужбовців протидіяти торгівлі людьми

Суспільство 21:05, 26.12, 2014

Івано-Франківський Карітас провів дводенний тренінг з питань протидії торгівлі людьми для прикарпатських держслужбовців.

Тренінг розпочав низку навчальних заходів на Прикарпатті, мета яких – підготувати державних службовців ідентифікувати осіб, які постраждали від торгівлі людьми, та надавати їм комплексну допомогу і захист. Учасниками тренінгу стали держслужбовці, які відповідають за процедуру встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Під час тренінгу йшлося про налагодження ефективного механізму взаємодії усіх суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні.

Учасникам роз’яснили нормативно-правові акти, що визначають порядок взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи щодо протидії торгівлі людьми. Особливу увагу акцентували на роботі з підготовки відповідних документів для осіб, які постраждали від торгівлі людьми, для отримання статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та надання їм відповідної необхідної допомоги.

"Міжвідомча взаємодія відіграє в цьому питанні провідну роль. Досить часто громадяни, які зіштовхнулися із таким ганебним явищем, як торгівля людьми, не знають про належний для них соціальний захист від держави, при цьому доступ до послуг захисту і підтримки не залежить від того, чи бажають вони співпрацювати із правоохоронними органами, тобто визнавати себе потерпілими або виступати свідками. Національним координатором у сфері протидії торгівлі людьми визначено Міністерство соціальної політики України, тому саме робота уповноважених осіб соцзахисту населення має бути скерована на ідентифікацію та надання комплексної допомоги: соціальної, психологічної, матеріальної, медичної, допомоги у працевлаштуванні, навчанні, перекваліфікації та перенаправленні потерпілих від торгівлі людьми до відповідних установ", – наголосила Галина Базюк, в.о. заступника директора департаменту – начальник управління соцзахисту населення.

"У будь-якій сфері життя регіону повинна бути добре налагоджена співпраця влади і громадських організацій, без такої співпраці не обійтися і у сфері протидії торгівлі людьми. Лише сильне громадянське суспільство здатне долати такі негативні явища", – підсумувала Аліса Юрченко, заступник начальника управління соцзахисту населення.

Учасники тренінгу отримали інформаційні матеріали та збірники законодавчих актів "Протидія торгівлі людьми в Україні". Особливу подяку за високий професіоналізм Карітас висловлює тренерам Ельвірі Мручковській та Альоні Ігнатьєвій, представникам ГО "Сучасник" з Чернівців. До участі у наступних тренінгах у рамках даного проекту залучать медиків, освітян, дільничних інспекторів, працівників міграційної служби, соціальних працівників, працівники центрів зайнятості, ЦСССДМ, служб у справах дітей.

Захід відбувся за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Швейцарської Конфедерації, Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні в рамках проекту "Впровадження механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Івано-Франківській області", який реалізує БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" у партнерстві з департаментом соцполітики Івано-Франківської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: