fbpx

"Карпатнафтохім" збудує ще одну установку з виробництва хімічної продукції

Суспільство 19:16, 15.01, 2019

ТОВ "Карпатнафтохім" заявило про намір збудувати у Калуші установку з виробництва оксиду пропілену.

Про це йдеться у повідомленні про плановану діяльність, яке підприємство подало до Єдиного реєстру оцінки впливу на довкілля.

"Планована діяльність передбачає здійснення виробництва оксиду пропілену шляхом епоксидування пропілену перекисом водню в водному розчині ацетонітрилу на каталізаторі. Пропілен є одним із продуктів виробництва ТОВ "Карпатнафтохім", перекис водню постачається на підприємство від сторонніх організацій", – йдеться в повідомленні.

Потужність установки виробництва оксиду пропілену на ТОВ "Карпатнафтохім" становитиме 2700 тонн в рік за готовим продуктом.

Будівництво установки з виробництва оксиду пропілену планується здійснювати на території ТОВ "Карпатнафтохім" на площі приблизно 1500 м кв. на вулиці Промисловій, 9. Установка розміщуватиметься на ділянці демонтованих корпусів відділення сірки. Також там планують спорудити склад перекису водню; естакаду зливу перекису водню з залізничних цистерн; склад оксиду пропілену.

Проектом передбачено влаштування підземних резервуарів в межах установки виробництва оксиду пропілену, складу перекису водню, складу оксиду пропілену.

"Установка виробництва оксиду пропілену являє собою відкриту промислову етажерку, в різних висотних рівнях якої встановлюється проектне технологічне обладнання, в тому числі колонне. В периметрі етажерки встановлюється додаткове технологічне обладнання (збірники, насоси та ін.)",  йдеться в повідомленні.

На сайті "Карпатнафтохіму" вказано, що реалізація інвестиційного проекту з будівництва пiлотної установка з виробництва оксиду пропілену запланована на 2019 рік.

Згодом "Карпатнафтохім" має намір також спорудити установку з переробки фракції піролізу.

1

Зараз ТОВ "Карпатнафтохім"  єдиний в Україні виробник етилену, пропілену, бензолу, фракції С9, поліетилену, а також каустичної соди і полівінхлориду суспензійного.

Усі зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля, необхідно надсилати до Міністерства екології та природних ресурсів України за адресою: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35. Відділ оцінки впливу на довкілля. Телефон: (044) 206-31-15; (044) 206-31-64 e-mail: m.shimkus@menr.gov.ua Шимкус Марина Олександрівна.

Нагадаємо, 12 січня увечері у Калуші виникла пожежа на ТОВ "Карпатнафтохім". О 21:08 до пожежників надійшло повідомлення про пожежу у цеху піролізу, компримування та поділу пірогазу виробництва "Етилену та поліетилену".

Пожежу вдалося ліквідувати вранці наступного дня.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 ККУ (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого).

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: