fbpx

"Карпатський простір" у Франківську об'єднає митців і глядачів з 18 країн світу

Суспільство 13:29, 03.04, 2018

Третій Міжнародний фестиваль мистецтв "Карпатський простір" відбудеться 4-6 травня в Івано-Франківську.

Фестиваль об'єднає в одній масштабній програмі митців з 18 країн світу. Слоганом фестивалю є: "Мистецтво єднає". Захід підтримують кільканадцять посольств та державних інституцій. Цього року в рамках фестивалю відбудеться Форум Міністрів освіти країн-учасниць.

За словами автора ідеї та співзасновника фестивалю Богдана Струтинського, формування програми тривало кілька місяців.

"Фестиваль, який об'єднує, а не роз'єднує і показує наш край як перспективний. Фестиваль – це живі емоції, які люди повезуть у свої країни",  зазначив Струтинський.

Цього року на фестивалі задіють більше локацій, ніж минулого. Глядачам пропонуватимуть театральну, музичну, мистецьку, літературну, дитячу програми та кінопрограму. Головна сцена цього року розміститься на площі Франка.

Відкриття відбудеться 4 травня о 16 годині за участю Національного академічного симфонічного оркестру України під орудою Володимира Сіренка, муніципального камерного хору "Галицькі передзвони" та камерного хору "Воскресіння".

О 21 годині  концерт гурту "Друга ріка". 5 та 6 травня на сцені виступатимуть хедлайнери ТНМК та швейцарський гурт "Kadebostany".

Цього року організують літературний флешмоб "Ліна Костенко об'єднує"  в Івано-Франківську, Коломиї на різних локаціях усі охочі зможуть зачитати вірші поетеси. Приїде до нас і французька письменниця-перекладачка Ніколь Лоран-Катріс. Театральна програма буде представлена на сцені драмтеатру та обласного театру ляльок. На території Палацу Потоцький працюватиме "дитяче містечко". Насамкінець організують вечірку для молоді з електронною музикою "Шалена паті у Потоцького на хаті".

Протягом трьох днів фестивалю працюватимуть локації просто неба, на яких будуть ярмарки, кухні різних країн та локація з винами. Загалом працюватиме 13 просторів для дітей та дорослих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: