fbpx

"Карпатський трамвай" запропонував мандрівки для інвалідів-візочників

Суспільство 12:26, 23.06, 2017

У селищі Вигода Івано-Франківської області "Карпатський трамвай" уперше повіз у подорож людей на інвалідних візках. Це стало можливим завдяки поповненню рухомого складу вузькоколійки.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор програми "Карпатський трамвай" Любомир Яцків.

"Сьогодні ми вперше веземо інвалідів-візочників. Безкоштовну подорож  вузькоколійкою запропонували для людей з обмеженими можливостями з Богородчан. Для цього ми зробили спеціальний вагон-льору, де є рухомі пандуси", – зазначив Яцків.

Він зауважив, що програма "Карпатський трамвай" постійно збільшує кількість туристів завдяки поповненню власного рухомого складу. Досі "Карпатський трамвай" катав туристів у двох відкритих вагонах та двох вагонах-кабріолетах. Торік почав курсувати VIP-вагончик на 29 місць. Тоді з’явився туристичний маршрут для дітей "Миколайко".

Відомо, що вперше програма "Карпатський трамвай" запрацювала 2003 року. Туристи отримали можливість щодня мандрувати вузькоколійкою з селища Вигода через Ширковець, Старий та Новий Мізунь, Дубовий кут, Миндунок.
 

У 2016 році подорож на "Карпатському трамвайчику" здійснили понад 15 тисяч людей. Одночасно "Карпатський трамвай" може повезти у подорож близько 150 туристів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: