fbpx

Карпати як альтернатива морю: ТОП-10 місць для відпочинку в Україні

Стиль життя 21:22, 04.08, 2017

До кінця літа залишився місяць. Не втрачайте можливості отримати незабутню відпустку.

Не завжди літній відпочинок – це відпочинок десь на березі моря. Люди діляться на шанувальників моря та шанувальників гір. Українці – щасливчики, наша країна має вихід до двох морів – Азовського та Чорного, а також дивовижну гірську систему – Карпати. Про найкращі можливості відпочинку – Економічні Відомості.

Карпати

Карпати – це не тільки мальовничі гори, густі ліси, неймовірні природні ландшафти, а й м’який клімат у поєднанні з цілющими властивостями мінеральних джерел. Відпочивати в Карпатах можна цілий рік, та найкомфортніша погода – з травня по жовтень. Влітку тут можна насолодитися хвойними лісами, квітучими луками, безліччю грибів та ягід, побачити природу, майже не займану людиною.

Тут багато мінеральних вод, природних джерел, цілющих трав, що дає не тільки відпочити, а й зміцнити своє здоров’я. Добре розвинена туристична інфраструктура забезпечить вам максимальний комфорт протягом усього відпочинку. Природа Карпат така різноманітна, що будь-хто з відпочиваьників знайде собі заняття на свій смак.

Буковель

ТОП-10 місць для відпочинку в Україні

Гірськолижний курорт Буковель розташувався за селом Поляниця. Серед туристів популярними є маршрути до диких водоспадів і цілющих джерел. Улітку в них сміливо можна скупатися – за повір’ями, купання в мінеральних джерелах приносить столітнє здоров’я.

Завдяки різноманітним трасам та розвиненій інфраструктурі Буковель може претендувати на звання курорту європейського рівня, залучаючи десятки тисяч туристів щороку. Комплекс визнано таким, що розвивається найшвидше у світі. Нещодавно тут відкрили найбільше штучне озеро в Україні площею 6,8 га. Водойма площею 750 на 140 метрів, завглибшки 15 метрів, з 2-кілометровим пляжем. Справді, чим не альтернатива відпочинку біля моря?

Варіанти житла в Буковелі: Radisson Blu Resort Bukovel, ZimaSnow Ski & Spa Club, Dream’s House, SHULC.

Вартість проживання: 350-3300 грн.

Яремче

ТОП-10 місць для відпочинку в Україні

Яремче – чудове місце для активного відпочинку. Якщо ви шанувальник походів у гори, рафтингу, катання на конях, поїздок на велосипедах або квадроциклах, а також любите відвідувати екскурсії, – кращого місця для відпочинку не знайти. Чисте повітря, запах квітів і лісових трав, чарівні пейзажі, бурхлива річка – усе це залишить незабутні спогади про відпочинок у Яремчому.

Якщо ви зупинилися в Яремчому, обов’язково відвідайте водоспад Гук. Щоб дістатися до нього, доведеться подолати 5 км пішки, та результат того вартий. Біля водоспаду є обладнані альтанки, де можна перекусити, милуючись краєвидами, а потім скупатися в його холодних водах, що спадають.
Варіанти житла в Яремчому: Hotel Stanislavskiy, Ведмежа гора, Готельний комплекс Рубель, готель Tsvit Paporoti, Romantik Spa Hotel Romantik Spa Hotel.

Вартість проживання: 350-2500 грн.

Верховина

ТОП-10 місць для відпочинку в Україні

Якщо ви справжній поціновувач давніх традицій Гуцульщини та давньої природи, вирушайте сміливо до Верховини. Тут збереглися старовинні народні звичаї й обряди, легенди й казки. Це місце вважається лікувально-оздоровчим курортом, адже на її території є понад 100 джерел мінеральних вод. Крім цього, ви можете піти збирати гриби, ягоди та лікувальні трави.

Варіанти житла у Верховині: Karmel, Cottage Aistry Karpat, Svitlana Hotel, Gostynnyi Dvir Burkut.

Вартість проживання: 250-1500 грн.

Кваси

ТОП-10 місць для відпочинку в Україні

Кваси розкинулся вздовж ріки Чорна Тиса і з усіх сторон оточені високими горами. Кваси відомі своїми мінеральними водами і близькістю до гірськолижного курорту Драгобрат. Поряд – найвищий на Закарпатті водоспад Труфанець, висота падіння води в якому – 36 метрів.
Варіанти житла в Квасах: Pid Skeleju, DOM VGORAKh, Inn Nad Tisou.

Проживания: 200-1800 грн.

Ворохта

ТОП-10 місць для відпочинку в Україні

Якщо ви мрієте підкорити вершину найвищої гори в Україні – Говерли, то кращого відпочинку, ніж у Ворохті, не знайдете. Крім цього, відпочинок тут – це чисте повітря, гірські долини, водоспади та річки і неповторний місцевий колорит. Ви наповнитеся енергією, наберетеся сил, очистите легені. Також у селищі є унікальна можливість спробувати рафтинг та отримати незабутні враження.

Варіанти житла у Ворохті: Marichka, Pid Kashtanom, Guest House Dikiy Zrub, Skarbivka.

Вартість проживання: 200-2700 грн.

Азовське море 

Азовське море є наймілководнішим у світі (середня глибина становить 7 м, максимальна – 14 м), і через це – найтеплішим в Україні. Багато туристів розгублені, який курорт вибрати на Азовському узбережжі.

Генічеськ

ТОП-10 місць для відпочинку в Україні

Генічеськ – серце літнього відпочинку, море тут, як парне молоко, а берег чистий. Якщо ви плануєте відпочинок з малюком, то кращого місця не знайдете. Крім гарного моря, можна відвідати дельфінарій та страусину ферму. Треба зазначити, що за 20 км від міста є відкриті гарячі мінеральні джерела. Вода тут мінеральна та лікувальна, має температуру 70 градусів. Купання в джерелі сприяє лікуванню хронічних і шкірних захворювань. Вхід на джерело безкоштовний.

Варіанти житла в Генічеську: Nar-Hostel, Greenhill Residence, Вілла Captain.

Вартість проживання: 360-1800 грн.

Кирилівка

ТОП-10 місць для відпочинку в Україні

Наступне місто на березі Азовського моря, популярне серед туристів, – Кирилівка. Це унікальний курорт, утворений лиманами Молочним та Утлюкським. Окрім лікувальних та екологічних чинників, Кирилівка відрізняється близьким розташуванням баз біля моря. Найвизначнішим місцем курорту, звичайно, є море, та є й інші розваги – найбільший в Україні аквапарк, луна-парк і дельфінарій.

Варіанти житла в Кирилівці: Атлантіс, Буратіно, Валерія, Villa Maria.

Вартість проживання: 150-2000 грн.

Бердянськ

ТОП-10 місць для відпочинку в Україні

Чудовим місцем для відпочинку є Бердянськ. На курорті вам точно нудьгувати не доведеться. Тут величезний спектр розваг: колесо огляду, аквапарк, зоопарк, дельфінарій. Утім, найвизначнішими, напевно, є пам’ятники. У невеликому містечку їх досить багато. Тут і пам’ятник бичку-годувальнику, і рибалці, і комару-дзвінцю.

Варіанти житла в Бердянську: Guest House J&A, Katrin Hotel, Sun House, Hotel Lazurnyy Bereg.

Вартість проживання: 300-4500 грн.

Чорне море 

На узбережжі Чорного моря найпопулярнішими курортами є Затока та Коблеве.

Затока

ТОП-10 місць для відпочинку в Україні

Курорт розташований неподалік від Одеси. У селищі – пляжі з чистим піском, море біля берега неглибоке. Вхід у море без обривів і перепадів глибини. Це чудовий варіант, якщо ви берете із собою дітей. На пляжі можна покататися на "банані", "таблетці" та катамарані. Є й інші розваги – дельфінарій, аквапарк, джерело з цілющою водою, центр культури вина, Білгород-Дністровська фортеця.

Варіанти житла в Затоці: Guest House Primorskaya, Адам і Єва, Villa Alba, Aquamarine.

Вартість проживання: 400-6000 грн.

Коблеве

ТОП-10 місць для відпочинку в Україні

Коблеве – яскраве місце, що ідеально підходить переважно для відпочинку з дітьми. Тут ви знайдете дельфінарій, аквапарки, луна-парк. На курорті можна не тільки скупатися в Чорному морі, а й надихатися в сосновому лісі.

Варіанти житла в Коблевому: Кипарис, Pansionat Laguna, Crystal Beach Hotel, Салют.

Вартість проживання: 300-3000 грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: