fbpx

Картини класиків українського сучасного мистецтва покажуть у Франківську

Культура 21:07, 19.01, 2018

24 січня в приміщені нової галереї "ЧЕЧ" в Івано-Франківську відкривається виставка творів зі збірки Zenko Fоundation.

Співпраця фонду з івано-франківським ЦСМ розпочалася ще у 2016 році у рамках першого міжнародного культурного форуму Zenko Platform. Серед спільних проектів – масштабна виставка західноукраїнського сучасного мистецтва “ЧЕЧ”, що була презентована в арт-просторі Zenko Fоundation у Татарові минулого року, співпраця на фестивалі PortoFranko в Івано-Франківську тощо.

Олександр Ройтбурд Останнє селфі

Олександр Ройтбурд “Останнє селфі”

Нова виставка об’єднала роботи відомих сучасних українських художників – Арсена Савадова, Олександра Ройтбурда, Василя Цаголова, Олега Тістола, Марини Скугарєвої, Вінні Реунова, Віктора Сидоренка. До експозиції увійшли знакові роботи різних років, тож виставка має на меті перш за все ознайомити глядачів з класикою сучасного українського мистецтва.

“Презентація робіт з колекції Zenko Fоundation, – розповідає куратор виставки Анатолій Звіжинський, – сподіваємося, спровокує мистецькі діалоги в містечковому середовищі, а також активізує діяльність інституцій, дотичних до сфери культури”.

Олег Тістол Бедуїн

Олег Тістол “Бедуїн”

Виставка триватиме до 4 березня. Цього року фонд і ЦСМ планує й інші спільні проекти, йдеться на сайті Zenko Fоundation.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: