fbpx

Катерина Бабкіна презентувала у Франківську дитячу книжку "Шапочка і кит"

Культура 10:48, 12.02, 2016

Письменниця Катерина Бабкіна продовжує літературний тур з презентаціями своєї нової книжки "Шапочка і кит", що вийшла у "Видавництві Старого Лева". Цього разу авторка відвідала Івано-Франківськ.

Тур розпочався у січні 2016 року, і щотижня у новому місті дорослі та маленькі читачі дізнаються з перших вуст про особливу книжку – книжку про любов, життя та сміливого хлопчика Шапочку, який хворіє на лейкоз, але залишається веселим та сміливим, незважаючи на незвичайні життєві обставини, пише ГК.

Під час презентації Катерина розповіла, що протягом 2016 року планує зібрати за допомогою книжки "Шапочка і кит" мільйон гривень для фонду "Таблеточки".

"Шапочка і кит" – чудовий початок і привід до розмови про інакших, про людей, які живуть серед нас і разом з нами, але мають інші можливості, свої небезпеки, хвороби і потреби; привід допомогти тим, хто цього так потребує. Ця книжка не про рак. Ця книжка про те, як бути щасливим, про те, як розуміти свої плани на майбутнє, навіть якщо ти не знаєш, скільки конкретно у тебе майбутнього", – наголосила авторка.

Власне, у новій книзі Катерини Бабкіної йдеться про життя Шапочки, який має багато обмежень – їсти всілякі ласощі, бігати, кататися на лонгборді і навіть гладити собак. А ще потрібно вчасно приймати таблетки, адже Шап (а так хлопчика звуть відтоді, як у нього після хіміотерапії випало волосся і він не хотів скидати блакитну в’язану шапку) досі бореться з лейкозом. Однак хлопчик не впадає у відчай, а спілкується зі своїм новим другом –  блакитно-сірим китом, який невідь-звідки узявся в повітрі над містом. Кит навіть може катати Шапа на спині понад хмарами.

Словом, книжка "Шапочка і кит" Катерини Бабкіної присвячена дітям, які борються з онкологічними хворобами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: