fbpx

Катерина Бабкіна та Марк Лівін написали книжку про "дівчат-бунтарок" – видатних українських жінок

Суспільство 21:37, 15.03, 2018

Книжку "Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків" створили прикарпатські письменники Катерина Бабкіна та Марк Лівін. Перший наклад буде розповсюджено безкоштовно.

Катерина Бабкіна та Марк Лівін написали книжку про видатних українських жінок.

Це збірка історій про силу духу та віру в себе 50 видатних українських жінок: від Лесі Українки до Ліни Костенко. На її створення авторів надихнуло американське видання "Казки на ніч для дівчаток-бунтарок" Елени Фавіллі та Франчески Кавалло. Серед героїнь проекту – науковиці, лікарки, дизайнерки, військові, спортсменки, активістки, волонтерки, літераторки. 

""Сила дівчат" в нас в руках, і вона чудесна! Одна дівчинка пише книжки, а її друг – хоч і не дівчинка – теж їх пише. Це я та Марк. І хоча Марк не дівчинка, але так само, як і я, він захоплюється досягненнями дівчат і знає, що для них немає ані обмежень, ані перешкод.

Так було не завжди. Були часи, коли жінки не мали права робити, що вважають за потрібне, обирати собі до смаку одяг, заняття, пару, фах, життєвий шлях. Вони не мали ані виборчого права, ні повноцінного права власності. У світі є країни, де жінка дотепер не належить сама собі, дівчата не можуть без чоловіка, батька чи брата вийти на вулицю; є країни та суспільства, де працю жінок оплачують значно нижче, аніж таку ж роботу, виконану чоловіком, а є навіть такі, де жінка і досі практично не може дістати ані доброї освіти, ні хорошої посади.

Багато людей у цілому світі борються за права жінок та обстоюють їх, але це не так просто. Адже цим людям протистоять традиції і багатовіковий досвід дискримінації, тобто нехтування правами жінок, стереотипи, помилкові звичаї та хибні судження.

Нещодавно в Сполучених Штатах Америки дві дівчинки – уже, щоправда, дорослі – Елена та Франческа створили книжку "Казки на ніч для дівчат-бунтарок". Про те, скільки усього дівчата досягли і як багато зробили, попри те, що не були повноправні й часто мали не досить підтримки. Ми надихнулися їхнім прикладом, тож написали цю книжку.

Це – перша збірка таких історій про українських дівчат, котрі – нехай частіше всупереч, а не завдяки суспільству та обставинам, традиціям і навіть часом своїм родинам – змінили й продовжують змінювати цей світ на краще. 

Щоби бути як дівчата в цій книжці, ми пропонуємо усім поважати й любити – себе, світ, інших людей, час, зусилля, власну та чужу працю. Вірити в свої сили, реалізовувати свої можливості, підтримувати тих, кому потрібна підтримка, і завжди прагнути змін на краще", – написала Катерина Бабкіна на своїй сторінці у мережі.

Перший наклад буде розповсюджено безкоштовно. 

Книга створена за підтримки уряду Канади та ГО Internews.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: