fbpx

Катерина Шпильчин з Прикарпаття відзначила столітній ювілей

Суспільство 18:35, 24.06, 2018

100-річний ювілей Катерина Шпильчин відсвяткувала у сімейному колі.

Народилася Катерина Іванівна 20 червня 1918 року в багатодітній сімї, де зростало 8 дітей: чотири доньки та чотири сини. Прожила вона нелегке життя, була засуджена і виселена в Іркутську область. Двоїх її братів за участь в УПА було вбито. 

"Всупереч голодомору, війнам і важкій роботі наша односельчанка сьогодні святкує своє 100-річчя, – зазначила завідуюча клубом Наталія Гасій. – Я пригадую, як ми колись разом з Катериною Іванівною їздили на заробітки в Молдавію, на посапку буряків. То ця жінка для мене там на чужині була за матір: допомагала і підтримувала мене".

З нагоди свого сотого дня народження Катерина Шпильчин отримала від управління соціального захисту населення РДА 2 тисячі гривень. Ще 5 тисяч гривень ювілярка має отримати від обласного управління, інформує прес-служба Рожнятівської РДА.

"Мама при хорошій пам’яті, сидіти на місці ніяк не хочуть,  розповідає донька Ольга. – Мене завжди перевіряють: чи добре фіртку закрила, щоб кури не вийшли, чи правильно бульбу підгорнула. Буває й таке, що я більше змучуюся, ніж вони".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: