fbpx

"Кава зі Схрону": бійці АТО розвивають власну марку під час реабілітації на Франківщині. ВІДЕО

Стиль життя 13:56, 08.11, 2017

"Ароматна ранкова", "Запашна патріотична", "Особлива" та "Десертна з шоколадним присмаком"… Бійці АТО, перебуваючи у Центрі реабілітації бійців і їхніх сімей "Бандерівському схроні", що в селі Клубівці Тисменицького району на Івано-Франківщині, започаткували виробництво кави. Навіть свою марку ініціювали – “Кава зі Схрону”.

Для цього придбали роустер та налагодили постачання сировини. Кажуть, для своїх споживачів обирають найкращі зерна, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Микола – кавовий гурман. Саме він експериментує зі смаками та змішує купажі. Наразі бійці виговляють 7 видів кави. Готову продукцію фасують. Упаковки – різного розміру: від 150 грамів до одного кілограма.

Секрет смачного напою у добірних зернах, рівних пропорціях та правильній температурі обсмаження. Кожен сорт має свою унікальну назву та історію.

Любов до кави у Миколи зародилася у рідному Львові. Згодом він перебрався до Хмельницького. Потім брав участь в бойових діях на сході України. Каже, на передовій частував кавою побратимів.

Щовихідних до Схрону навідуються маленькі помічниці. Допомагають молоти каву та її фасувати. Дітей процес створення запашної кави захоплює. Втім, юні барісти зізнаються, цей напій не споживають.

Бійці реалізовують каву власного виробництва переважно через соціальні мережі або на ярмарках. Невдовзі планують відкрити власну кав’ярню.

КУРС писав, що "Бандерівський схрон" відкриває у Франківську Центр для ветеранів і їхніх родин. Соціальний центр працюватиме за моделлю "ветеранських будинків" у США, Ізраїлі та Великобританії.

Нагадаємо, з січня цього року "Бандерівський Схрон" у селі Клубівці Тисменицького району приймає на реабілітацію учасників російсько-української війни на Донбасі. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: