fbpx

Кавацюк проти активістів: під суд притягнули сміттєві контейнери. ФОТО

Суспільство 14:26, 18.04, 2018

В Івано-Франківському міському суді проходить слухання у справі учасників акції "Чистий четвер". Перед початком засідання активісти зібралися перед будівлею суду з плакатами та привезли сміттєві контейнери.

Як писав КУРС, 9 квітня 2015 року активісти "Правого сектору" силоміць виволокли з кабінету начальника Головного управління юстиції в Івано-Франківській області Василя Кавацюка і вкинули до сміттєвого контейнера. Після цього чиновника провезли вулицями міста

Активісти пояснюють, що на посаду начальника Головного управління юстиції Василь Кавацюк був призначений 2010 року, коли Янукович став президентом. 16 вересня 2014 року прийняли Закон про очищення влади від прислужників режиму Януковича. Активісти мали надію, що в Головне управління юстиції прийдуть на роботу нові люди. Але цього не сталося, тому вдалися до рішучих дій.

За позовом Василя Кавацюка почалося кримінальне провадження проти учасників акції "Чистий четвер". Уже третій рік тягнеться справа, хоча генеральний прокурор Юрій Луценко відкрито заявив про те, що в діях активістів ніякого криміналу немає і все це – максимум адміністративне порушення. На останньому засіданні в березні Кавацюк вимагав відшкодування – 100 тисяч гривень.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: