fbpx

Кавовий дух, пам’ятні долоньки та фестиваль ідей: як провести зимні вихідні у Франківську

Суспільство 07:39, 24.02, 2018

Пуховики, затишні теплі кафе та коти під боком – у найвищому пріоритеті в ці вихідні дні. А те, що пошук тепла передбачає ще й зустрічі і спілкування, то Франківськ у суботу та неділю все одно залишиться теплим містом. Не пропустіть нагоди надихнутися, порадіти, відпочити з друзями і дітьми. А для прихильників котів і пледів – добра книга з рекомендацією від КУРСу.

Розпалити внутрішній вогонь

24 лютого у Франківську пройде Work-shop для підлітків. Його гасло – "В твоєму житті можливо все".

1У програмі 5 сесій: 

– Мотивація: твої бажання та внутрішній вогонь 
– Журнал ефективності: твої мрії та хобі
– Time-Management: ефективність часу
– Щастя: Що роблять щасливі люди? Почуття та Емоції.

Ці чотири веде Яна Резник, випускниця креативної Академії l-Wonder, Києво-Могилянської Бізнес Школи. Вивчає економіку та соціальні науки у Віденському університеті (Wirtschaftsuniversität Wien).

Плюс практичний кейс "Від ідеї до продукту" – від Ілони Хоми, засновниці бренду ISWEAR та швейної фабрики TexFactory.

Початок о 12:30, до 15:30 в Urban Space 100. Реєстрація за посиланням.

 

Оцінити перспективи освіти в Канаді

Urban Space 100 та освітня агенція Best Education Choice запрошують на зустріч, присвячену освіті в Канаді.

2Якщо ви цікавитеся навчанням у Канаді та перспективами після його закінчення  ця подія саме для вас, анонсують організатори.

Початок у суботу, 24 лютого, о 19:00, в Urban Space 100.

Вхід вільний. 

 

Зібрати долоньки і долоні на пам’ять

Одноденний художній марафон "Долоньки на згадку" сьогодні організовує Клаптик Творча майстерня & Швейний коворкінг

3Будуть малювати ріднесенькі долоньки і долоні на згадку. Тож запрошують приходити з дітками, батьками, дідусями та бабусями, коханими, друзями та подругами. Як це буде відбуватись? 

Приходиш, обираєш фарбу улюбленого кольору, її наносять на долоню (одну, дві, три.. ), тоді прикладаєш до футболки чи світшота – і долонька на згадку готова. За бажанням пензликом можна ще дату поставити. 

Фарба водостійка і дозволяє одяг прати до 40 градусів в пральній машинці. З собою необхідно мати футболку, світшот чи ще якусь річ світлого кольору. Всі необхідні матеріали – фарби, пензлики, палітру – нададуть на місці.

А художниця Patricia Hoffman допоможе нанести малюнок навіть тим, хто не вміє малювати.

Час суботнього марафону з 10:00 до 18:00, Івано-Франківськ, Січових Стрільців, 13 (домофон 13), 4-й поверх (простір ВДОМА), 0950816278, 0509921072.

Безкоштовно. Подія фінансується програмою Франківська Майстерня

 

Провести паралелі від Ремарка

У суботу, 24 лютого, Івано-Франківський облмуздрамтеатр дає виставу "На західному фронті без перемін". 

4Драма за однойменним романом Ремарка про події 1917-1918 років  це пронизлива і відверта історія про війну і проти війни. Вони  20-річні хлопці, солдати Першої світової, "втрачене покоління". Їх вирвали із звичного життя… Їх жбурнули у кривавий бруд війни… Колись вони були хлопцями, що вчилися жити і мислити. Тепер вони  гарматне м'ясо. Солдати. Тисячі і тисячі навіки ляжуть на полях війни. Тисячі і тисячі тих, що повернуться, ще пошкодують, що не лягли разом з убитими. 

Вікові обмеження: 16+. Художній керівник постановки – н.а. України Ростислав Держипільський. Режисура, сценічне рішення та музичне оформлення – з.а. України Олексій Гнатковський.

Початок вистави о 18.00, квитки – від 50 грн.

 

Потрапити на кавові сеанси

Фабрика Кави влаштовує‎ Cupping (Дегустацію кави) у неділю, 25 лютого.

5Друзів і шанувальників напою продовжують знайомити із свіжообсмаженою кавою різних ґатунків.

Початок о 16:00, Південний Бульвар, 35.

Вхід вільний.

 

Зарядитися ідеями на Фестивалі Франківської Майстерні

24-25 лютого зустрінемося на Фестивалі Франківської Майстерні. Його гасло: "Ідеї позитивних змін в місті, які стали реальністю".

6На Фестивалі покажуть, як можна ініціювати позитивні зміни в Івано-Франківську та області, маючи спільноту однодумців та можливість навчатися у практиків. 20 учасників Франківської Майстерні розробили 14 проектів, які вже реалізовують. Саме ці ідеї будуть презентовані на фестивалі. Стосуються вони різних напрямків  від співпраці та об’єднання мешканців багатоквартирних будинків до арт-терапії та воркшопів з малювання, від пожвавлення роботи студентського наукового товариства до навчання stop-motion анімації для підлітків, від просторів для спільного практикування йоги для батьків з дітьми до концепції майстерні фаб-лаб тощо. 

Фестиваль планує стати майданчиком для обміну досвідом, які ініціативи потрібні Івано-Франківську та що можуть зробити звичайні мешканці для покращення свого життя в своєму місті.

Фестиваль відбудеться в просторі ВДОМА, що на Січових Стрільців, 13 (на домофоні набирати 13), 4-й поверх. Усі майстер-класи під час фестивалю є безкоштовними. 

Кілька найцікавіших подій фесту від КУРСу:

Субота, 24 лютого

10:00 – 13:00 Гра Світ Громад 

Перша українська настільна кооперативна стратегія у жанрі соціального симулятора. Ігрова механіка максимально наближена до реального життя і перемогти у грі можна лише кооперуючись та взаємодіючи. Дізнатися більше про гру можна на офіційній сторінці . Для участі потрібна реєстрація. 
Кількість місць обмежена, якщо Ви хочете пограти – будь ласка, зареєструйтеся за лінком 

15:00 – 18:00 Майстерня Руху – майстер-клас з покадрової анімаці. Цього разу матеріалами для створення анімації стануть кубики конструктора Lego. Реєстрація тут. 

17:00 – 18:00 Граємо в offline-ігри разом з OFFline_games. Буде щось нове, екстремальне та цікаве  Speed Dating. Speed Dating  це можливість познайомитися із різними людьми, дізнатися про них більше та отримати новий досвід. 

Неділя, 25 лютого

10:00 – 12:00 Йога для батьків
Soldatova Julia, координаторка ініціативи Йога для батьків з дітьми, запрошує батьків зі своїми дітьми на заняття з йоги. Ініціатива покликана показати молодим батькам, що заняття йогою можуть бути продуктивними і цікавими плюс на них можна приходити з своїми маленькими дітьми, а не перейматись, на кого їх залишити, щоб приділити час для свого особистого розвитку і розваг. 

Крім йоги, буде чай та розмова на актуальні батьківські теми. 

15:00 – 17:00 Майстер-клас з сортування сміття від ініціативи Eкoґвaлт

Команда проекту "ЕкоҐвалт", що базується в Коломиї, займається питаннями свідомого і ефективного сортування сміття та побутових відходів. 

15:00 – 16:30 Майстер-клас зі створення об’ємних фігур з пінопласту.
Ініціатор проекту "WorkShopSpace" поділиться результатами інформаційного дослідження в середовищі мейкерів та дасть ворк-шоп зі створення об’ємних фігур, літер, прототипів вивісок методом вирізання з пінопласту. Покажемо і розкажемо, як це просто зробити в себе вдома.

17:00 – 18:00 Майстер-клас з виробу намистинок з глини 
Талановита майстриня Ксенія Лукашова розкаже та покаже весь цикл виробу намистинок, з яких можна робити різні прикраси. 

Побувати з Жаданом на межі війни

Роман "Інтернат" Сергія Жадана смакує, як горня гарячої кави без цукру, – обпікає і гірчить.

7

Може, тому, що три дні життя героїв надто щільно наповнені подіями зимової війни. Може, тому, що на місці вчителя, який вирушає до Донецька по племінника в інтернаті, у багатьох випадках упізнаєш себе. А може, тому, що в час відходу української армії і просування росіян вперемішку з рухом ополченців і біженців з мішанини "наших" і "ваших" автор виокремлює людей.

В будь-якому разі роман додає до картини світу тих обов’язкових графічних елементів, які зазвичай притаманні простій правді. А відбиток доісторичної папороті на шматку антрациту виявляється символом надії.

Критики пишуть, що роман змайстрований просто як за підручником "етапна велика проза визначного прозаїка" і прихильників сучасного українського роману та Сергія Жадана не розчарує. І хоч автор уникає географічних назв, але прописує виразно впізнавані паралелі. Три дні на лінії фронту є у героїв та читачів Жадана, щоб зрозуміти, чия це війна. І подумати про те, чия війна точиться в Україні сьогодні.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: