fbpx

Керівник "Івано-Франківськміськсвітла" нарікає на хуліганів, які прострілюють у парку світильники

Суспільство 10:40, 26.11, 2018

Працівники комунального підприємства "Івано-Франківськмісьсвітло" три дні відновлювали у міському парку освітлення після того, як невідомі прострілили світильники.

Про це керівник підприємства Віктор Синишин розповів в інтерв’ю "Західному кур’єру".

"Був випадок, коли наші працівники три дні просиділи в міському парку ім. Шевченка, де впав плафон від світильника. Він був прострілений. Наші бригади провели там близько півсотні замін лампочок і нарахували 12 прострілених плафонів. Зміст стріляти по кульках? Не знаю, люди не мають що робити. А це нам додає головного болю, адже в парку є два типи плафонів, їх знайти важко, немає вже таких застарілих моделей. Мова йде про білі кулі. Тому треба або повністю замінювати всі світильники, або шукати подібні. Щодо крадіжок, то їх, як правило, немає. Переважно просто нищать. Скажімо, у Фортечному провулку вкрали дріт і декілька світильників. Вся проблема в тому, що для заміни викрадених світильників нам необхідно купувати нові через систему "Prozorro". Тобто, якщо він навіть і коштує 1000 гривень, нам необхідно відкрити торги. А для того, щоб відновити це освітлення, нам потрібно місяць-півтора. Ми виставимо лот на 2000 гривень. Хто піде? Ніхто не піде. От це і є недоліки нашої системи "Prozorro",  зазначив Синишин.

На його переконання, в Івано-Франківську потрібно встановити більше відеокамер.

"У нас зараз є недостатньо людей, щоб прослідкувати за всім, що відбувається в місті. Якби було певне програмне забезпечення, за допомогою якого фіксувалися б неправомірні дії і сигналізували про це на екрані, думаю, це було би ефективніше. Я переконаний, з часом ми дійдемо до цього", – вважає Віктор Синишин.

Керівник комунального підприємства "Центр розвитку міста та рекреації" Руслана Василюк розповіла КУРСу, що невідомі нищили світильники в парку як минулого, так і цього року. Плафони прострілювали пластмасовими кульками.

Нагадаємо, нещодавно патрульна поліція звернулася до міського голови із проханням надати доступ черговій частині до баз камер відеоспостереження.

Як писав КУРС, зараз в Івано-Франківську встановлено 176 камер. Наступного року їх кількість планують збільшити до 250, ще сто готові купити підприємці. Щоб патрульні отримали доступ до камер відоспостереження, потрібно придбати сервер за мільйон гривень.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: