fbpx

Керівники шкіл та вишів подаватимуть е-декларації

Суспільство 17:16, 02.12, 2016

Починаючи з 01 січня 2017 року, керівники управлінь освіти обласних, Київської міської, районних державних адміністрацій, а також керівники навчальних закладів державної та комунальної форми власності будуть зобов'язані подавати е-декларації.

Про це йдеться у відповіді Національного агентства з питань запобігання корупції на інформаційний запит Освіта.ua.

Зокрема, у НАЗК повідомляють, що відповідно до Закону "Про запобігання корупції" суб’єктами декларування є посадові особи юридичних осіб публічного права, зазначаючи при цьому, що юридична особа публічного права створюється розпорядчими актами президента України, органу державної влади або органу місцевого самоврядування.

Також в агентстві наголошують, що під "посадовими особами юридичних осіб публічного права" слід розуміти працівників юридичних осіб публічного права, які наділені посадовими повноваженнями здійснювати організаційно-розпорядчі функції, зокрема обов’язки щодо здійснення керівництва трудовим колективом та адміністративно-господарські функції – обов’язки з управління або розпорядження державним та комунальним майном.

У НАЗК також зауважують, що при визначенні суб’єктів декларування посадовими особами – суб’єктами декларування слід вважати лише тих працівників, на яких покладено відповідні обов’язки на постійній основі.

"Тобто в разі тимчасового виконання працівником організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських обов’язків на час відсутності керівника підрозділу у звітному періоді у нього не виникає обов’язок подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за цей період", – роз'яснюють у НАЗК.

"З огляду на викладене вище, починаючи з 01 січня 2017 року декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачені Законом, подають керівники управлінь освіти обласних, Київської та Севастопольської міських, районних державних адміністрацій; керівники навчальних закладів державної та комунальної форми власності, а також заступники керівників навчальних закладів державної та комунальної форми власності, які наділені посадовими повноваженнями здійснювати організаційно-розпорядчі чи адміністративно-господарські функції на постійній основі", – повідомили у Національному агентстві з питань запобігання корупції.

Для виготовлення електронного цифрового підпису з використанням особистих ключів та відповідних сертифікатів зазначеним особам необхідно звернутись до акредитованого центру сертифікації ключів.

Перелік АЦСК, ключі яких застосовуються для реєстрації в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, розміщений на офіційному сайті НАЗК (nazk.gov.ua).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: