fbpx

Керівники структурних підрозділів МВС роз’їхалися по регіонах України, щоб координувати вибори

Політика 15:16, 23.05, 2014

Заступник глави МВС Микола Величкович поінформував про презентацію геоінформаційної системи «ВИБОРИ-2014», що відбулася у Міністерстві внутрішніх справ для представників місії ОБСЄ, а також розповів про її можливості.

"Ця система дозволяє усім охочим – громадськості, журналістам – спостерігати за ситуацією, яка є на всіх виборчих дільницях", – зазначив заступник глави МВС.

Він наголосив, що у відомстві розуміють: ситуація в державі екстраординарна, в деяких регіонах підготовка до виборів іде в рамках проведення антитерористичної операції. Проте Міністерство внутрішніх справ спільно зі Службою безпеки докладають усіх зусиль, аби вибори відбулися спокійно, повідомляє прес-служба МВС.

Микола Величкович презентував журналістам пам’ятки з алгоритмом дій працівників міліції під час охорони громадського порядку на виборчих дільницях. В цих пам’ятках передбачено порядок дій у будь-якій ситуації, починаючи від моменту завезення бюлетенів і до моменту оголошення результатів виборів. Пам’ятки отримають усі правоохоронці, залучені до охорони правопорядку під час виборчого процесу.

У Міністерстві внутрішніх справ створено центр, куди стікається інформація про хід виборчого процесу. До цієї інформації мають доступ представники Місії ОБСЄ. Крім того, у Міністерстві створено список осіб, уповноважених контактувати з офіційними представниками тих організацій, які делеговані на вибори Президента України. Такі представники є як у центральному апараті МВС, так і в кожному регіоні держави. Список з їхніми контактними даними був вручений Голові Місії ОБСЄ.

Наразі керівники структурних підрозділів МВС роз’їхалися по регіонах України для того, щоб координувати ситуацію з виборами безпосередньо на місцях, особливо – у проблемних регіонах.

"Залучені усі сили Міністерства внутрішніх справ, зокрема і новостворені батальйони патрульної служби міліції особливого призначення, групи швидкого реагування, які готові в будь-який час залучитися до процесів локалізації проблемних ситуацій", – підкреслив заступник Міністра внутрішніх справ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: