fbpx

Керівництво ФК "Прикарпаття" засудило поведінку місцевих ультрас

Спорт 13:16, 06.11, 2017

Президент і головний тренер МФК "Прикарпаття" неприємно вражені ганебною поведінкою прикарпатських ультрас на матчі 19-го туру Другої ліги "Прикарпаття" – "Агробізнес".

Сьогодні на офіційному сайті МФК "Прикарпаття" оприлюднили заяву президента клубу Василя Ольшанецького.

"Киданню круасанів в ігрову зону стадіону немає ніякого виправдання, тому що ці хлібо-булочні вироби – це той самий хліб, який є символом зристиянства, і кидатися хлібом – це найбільший гріх, який може бути", – йдеться у заяві.

Ольшанецький також вважає, що і використання піротехніки на трибунах нічого не дає клубу, окрім штрафів та різних дисциплінарних санкцій з боку ПФЛ та ФФУ. 

Він нагадує, що перед матчем була розмова керівництва клубу і ветеранів АТО з ультрас, яких просили не застосовувати на цій грі жодних піротехнічних засобів, оскільки напередодні, 2 листопада, відбулося засідання КДК ФФУ, на якому прийняли рішення покарати МФК "Прикарпаття" проведенням одного домашнього матчу без глядачів. Це рішення планувалося оскаржити в Апеляційному комітеті, але тепер немає сенсу писати апеляцію, натомість варто хіба очікувати більш жорстких санкцій з боку Контрольно-дисциплінарного комітету.

"Поведінка ультрас – це не тільки паління піротехнічних засобів, а в першу чергу підтримка улюбленої команди, а те, як фанати себе поводять, то вони просто залишають тисячі івано-франківських глядачів без можливості відвідувати матчі. Ніхто не знає, якими будуть остаточні рішення КДК ФФУ після цього інциденту. З чотирьох домашніх матчів "Прикарпаття" в наступному році, які залишилися до кінця сезону 2017/18, як мінімум один вже точно пройде без вболівальників, а можливо, і ще доведеться грати без глядачів. Виникає логічне питання до ультрас: їхні дії – це допомога команді чи спланована акція на те, щоб футбол в Івано-Франківську знову зник? В керівництва клубу є сумніви, чи варто у майбутньому виділяти цілий сектор для таких горе-фанатів і чи взагалі потрібні команді такі фанати. У разі призначення грошового штрафу МФК "Прикарпаття" залишає за собою право подати фото та відеоматеріали про дії ультрас в правоохоронні органи для покарання винуватців",  йдеться у заяві Ольшанецького.

Нагадаємо, 4 листопада на стадіоні "Рух" "Прикарпаття" програло лідеру Другої ліги "Агробізнесу" з рахунком 2:4.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: