fbpx

Кілька сотень франківців зібралися на показ українського кіно просто неба. ФОТО

Суспільство 21:00, 07.08, 2018

В Івано-Франківську на території колишнього палацу Потоцьких дводенний показ українського кіно відкрив фільм "Сторожова застава".

Протягом двох днів іванофранківці матимуть змогу подивитися 6 українських стрічок. Окрім "Сторожової застави", плануються до показу "Кіборги", "Жива варта", "Будинок "Слово", "Микита Кожум’яка" та "Червоний".

Подивитися українське кіно просто неба прийшло кілька сотень іванофранківців. Кінопоказ відкрив фільм "Сторожова застава", який презентував виконавець однієї з головних ролей франківець Роман Луцький.

"Українському кіно нічого не бракує. Трохи мало грошей. Але маємо чотири пори року, локації, архітектуру, гори, акторів і режисерів. Ми повинні підтягнутися до стандартів європейського й американського кіноринку", – сказав Роман Луцький.

1

Нагадаємо, фільм-фентезі  "Сторожова застава" режисера Юрія Ковальова за мотивами однойменної книги Володимира Рутківського вийшов в український прокат 12 жовтня 2017 року і став одним з лідерів за касовими зборами серед національних стрічок. У кінотеатрах фільм подивилися більш як 276 тисяч глядачів. Роман Луцький зіграв у стрічці роль Олешка.

Розклад показів:

7 серпня

20:00 – "Сторожова застава"

"Сторожова застава" – український пригодницький фільм-фентезі, знятий Юрієм Ковальовим за мотивами однойменної книги Володимира Рутківського

21:30 – "Будинок "Слово"

"Будинок "Слово" – український повнометражний документальний фільм 2017 року, знятий режисером Тарасом Томенком.

23:00 – "Кіборги"

"Кіборги. Герої не вмирають" – український повнометражний художній фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва за сценарієм Наталії Ворожбит про оборону Донецького аеропорту під час війни на Донбасі. 

8 серпня

20:00 – "Микита Кожум’яка"

"Микита Кожум'яка" в іноземному прокаті "Драконячі чари" – український 3D-анімаційний фільм-фентезі, знятий Мануком Депояном за мотивами однойменної казки Антона Сіяніки.

21:30 – "Жива ватра"

"Жива ватра" – український мистецький документальний фільм режисера Остапа Костюка. Фільм розповідає про життя вівчарів українських Карпат і долю традиційного ремесла в контексті сучасного світу.

23:00 – "Червоний"

"Червоний" – український історичний фільм, однойменна екранізація роману Андрія Кокотюхи. Письменник став також сценаристом стрічки.

Вхід вільний.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: