fbpx

Кількість укладених декларацій з лікарями в Старобогородчанській ОТГ збільшилась удвічі за місяць

Здоров'я 14:58, 13.12, 2018

Протягом листопада-грудня жителі Старобогородчанськоїй об’єднаної територіальної громади почали активно підписувати декларації із сімейними лікарями. За місяць громаді вдалось покращити показники підписної кампанії вдвічі та забезпечити близько 70% жителів ОТГ новими медичними послугами, передбаченими реформою.

Про це повідомила головний лікар Старобогородчанської амбулаторії Наталія Манівчук. За її словами, рушієм змін стало напрацювання пропозицій місцевою громадою щодо втілення реформи первинної ланки медичної допомоги, яке організували експерти громадської організації "Центр UA":

"Ми зупинились на обговоренні ключових проблем щодо впровадження реформи в об’єднаній громаді. Це дало лікарям, владі та активістам комплексне розуміння викликів втілення змін, а потім спільними зусиллями напрацювали першочергові кроки, які варто встигнути зробити до нового етапу медичної реформи 2019 року. Тож наприкінці року маємо вийти на рівень 80% підписантів декларацій з сімейними лікарями".

Підвищити кількість підписаних декларацій медичні фахівці змогли, організувавши інформаційну кампанію серед жителів міста. Ключові її компоненти – особисті зустрічі та поширення інформаційних бюлетенів про медичну реформу й можливість лікуватись у сімейного лікаря.

Також Наталія Манівчук зазначила, що медичні фахівці підготували договір про медичне обслуговування з Національною службою здоров'я України, який має бути підписаний до 1 січня 2019 року.

Нагадаємо, громадська організація "Центр UA" у партнерстві з Міністерством охорони здоров’я України з листопада 2018 р. по січень 2019 р. проводить публічні консультації в об’єднаних територіальних громадах щодо втілення реформи охорони здоров’я на первинній ланці надання медичної допомоги.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: