fbpx

Кіно, театр та трохи хюґе: що зробить вихідні цікавими у Франківську

Суспільство 09:25, 09.12, 2017

Ці вихідні варто віддати кіно і театру. А також додати до свого дозвілля трохи скандинавських акцентів – тобто затишку. Любителів зимового катання чекають на лижних трасах – там можна перевтілитися хоч би й на Бетмена.

Кохання на війні – кіно про справжнє

У кінотеатрі "Люм'єр" 9 грудня покажуть фільм "Війна химер". Фільм про війну на Донбасі розгортає особисту історію пари. Історія про війну, кохання та смерть зафільмована її безпосередніми учасниками і відтворює реальні події.

1

У центрі сюжету стрічки – історія подорожі бійця на позивний Лавр, Валерія Лавренова, та його дівчини Анастасії, режисерки фільму, до лінії фронту і спроби спільного життя після всього побаченого і пережитого. Лавр був добровольцем на фронті, потрапив в Іловайський котел, втратив найближчих побратимів. Вона приїхала туди одразу після Іловайська, подорожуючи розбитими містами та знімаючи фільм, намагається зрозуміти сутність війни. Обох накриває кохання. І обоє відверто розповідають один одному, що відчувають, коли довкола горить земля.

Фільм брав участь у висуванні від України на ювілейну 90-ту кінопремію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою".

Показ – в рамках Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Початок – 17.00, кінотеатр "Люм'єр" (вул. Грушевського, 3, 1-й поверх, рубіновий зал) Вхід безкоштовний. 

Два дні карнавалу на схилах гір

Сьогодні, 9 грудня, на гірськолижному курорті Буковель влаштовують Фестиваль новорічних та косплей героїв.

2

Чекають гостей з різних куточків України для проведення найбільшого масового костюмованого спуску новорічних та косплей героїв з вершини Буковелю. Також у карнавальній програмі дня – конкурси та розваги.

Початок фестивалю 9 грудня о 13:00 біля колиби "Фільварок", на верхній станції витягу 2R.

Театр, який дивує і болить

Суботу в Івано-Франківському обласному муздрамтеатрі віддали комедії. "Тільки для дорослих"  таке застереження супроводжує афішу.

3

А все тому, що ставлять на сцені театру відверту виставу і ця відвертість відображає час та проблему, з якою стикається більшість пар у шлюбі.

Молода сімейна пароа вирішила урізноманітнити своє інтимне життя, але замість милої, "невинної" шлюбної зрадочки на них чекає пікантна пастка у власному домі і незліченні курйози… А все тому, що ніхто і не підозрював, на що здатна їхня служниця Анна! До речі, в комедії зіграють Галина Баранкевич та Роман Луцький.

Початок вистави "Оце так Анна!" – 18.30. Квитки від 60 грн.  

4
Неділя, 10 грудня, пропонує іншу відвертість – драматичну, болючу, і ще більше актуальну. Виставу "Заробітчанки, або Мамо, повернись!" її режисер Ростислав Держипільський означив як трагедію сучасності. Постановка – за новелами з книги франківської журналістки Надії Семенкович "На паперті колізею".
Сповідь семи заробітчанок відкриє правду про тисячі їм подібних. Жінки, які шукали щастя. Що знайшли натомість?

Початок вистави – 14.00. Вартість квитка – від 60 грн.

Перетворення зими на м'яку і теплу

У неділю, 10 грудня, творча майстерня Клаптик & Швейний коворкінг презентує клуб в'язання "Клуб ОК".

5

Все цікаве і корисне про пряжу, нитки, спиці, а також як наважитись сплести, з чого почати і як закінчити виріб розкажуть досвідчені аматори.

Після презентація, далі впродовж тижня та по суботах будуть проходити зустрічі у форматі майстер-класів. Організатори клубу запрошують разом скласти план занять та розпочати м'які і теплі заняття. Обіцяють, що цікаво буде і дорослим, і дітям. Такі заняття, крім всього іншого, є дуже хюгними і навіть можуть подарувати один із ключів до щастя.  

Початок – о 14:00 у просторі ВДОМА по вул. Січових Стрільців, 13, 4-й поверх, домофон 13.

Скандинавські акценти, що додають щастя

У Данії практикують особливу життєву філософію, яка допомагає створити атмосферу тепла, гармонії і спокою та вчить радіти життю навіть тоді, коли за вікном жахлива погода, дні похмурі та неймовірно короткі і на роботі нескінченний потік завдань.

6

"Маленька книга хюґе" від засновника і керівника Дослідного інституту щастя в Копенгагені Міка Вікінга розповідає, що робить данців найщасливішою, за опитуваннями, нацією в світі.

Хюґе – це радше про атмосферу та досвід, аніж про речі. Читаючи книгу, варто проводити паралелі, знаходити хюґе і додавати до українського, до свого особистого життя, хюґних акцентів. Це не так і складно і дуже радісно. А може, наше хюґе і так є довкола, просто щось заважає нам його відчути.

Український "Перл Харбор"

Фільм Ахтема Сеїтаблаєва "Кіборги" за перший тиждень у прокаті отримав від кінокритиків порівняння з відомою воєнною сагою "Перл Харбор".

7

Кінострічку радять подивитися всім без винятку українцям. Сюжет фільму розгортається в Донецькому аеропорту і відтворює героїчні події теперішньої російсько-української війни. Режисер утім акцентує, що фільм "Кіборги" – не про війну, а про мир. 

 

У Франківську фільм демонструється в обох кінотеатрах – у "Люм'єрі" (три вечірні сеанси) та в "Космосі" (протягом дня). Вартість квитків – від 50 грн. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: