fbpx

Ми що, дурніші? – Клімкін в Івано-Франківську наголосив, що в регіоні є унікальні умови для інвестицій

Політика 12:28, 30.11, 2017

Івано-Франківськ відвідав міністр закордонних справ України Павло Клімкін. В Прикарпатському національному університеті імені В. Стефаника міністр зустрівся зі студентами, громадськими активістами, учасниками АТО, переселенцями, представниками малого і середнього бізнесу, міської та обласної влади.

Під час зустрічі йшлося, зокрема, про масову трудову еміграцію українців. Павло Клімкін зауважив, що українці роблять вагомий внесок в розбудову Польщі.

"Молодь теж їде, а якщо всі виїдуть, то де Україна буде за 5 років? Треба розвиватись як європейська країна. В нас є Карпати – це центр Європи",  зазначив міністр.

Клімікін наголосив, що звичайним українцям потрібно братися за власний бізнес.

"Є система мікрогрантів. Є багато стартапів. Що потрібно, щоб просунути ідею? Готовий слухати людей, кому потрібен мікрогрант, а кому кредит. Хтось виїде, але хтось залишиться будувати країну. Засоби є, нам готові давати гроші, але питаються, що ми з ними робитимемо. Поляки використали всі кошти, що їм дали. Ми що, дурніші? Давайте починати з маленького, але вашого особистого. На Прикарпатті абсолютно унікальні умови, щоб затягнути інвесторів, їм тільки треба показати вашу унікальність",  сказав Клімкін.

Павло Клімкін зауважив, що захотів зустрітись саме в університеті, оскільки тут є "багато мізків та рук". 

Волонтери та представники сільськогосподарського підприємництва Івано-Франківщини продемонстрували успішне підприємство, що спеціалізується на органічній продукції, розповіли про можливість створення кооперативів як одного із механізмів забезпечення членів громади товарами, роботою чи послугами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: