fbpx

Книга і кіно зроблять сьогоднішній вечір у "Підземному Переході Ваґабундо"

Культура 13:19, 22.02, 2019

У відкритому просторі "Підземний Перехід Ваґабундо" анонсували дві події на сьогоднішній вечір – літературну презентацію, що її модеруватиме письменник Тарас Прохасько, та кінопоказ добірки документальних фільмів.

Літературна частина вечора у "Підземному Переході Ваґабундо", що на вул. Пилипа Орлика, 7, стартує о 18.00.

Письменник Тарас Прохасько із перекладачкою Людмилою Нор презентують українське видання роману Петри Морсбах "І раптом вже вечір".

Роман Петри Морсбах варто прочитати, вважає Людмила Нор, щоби спробувати зрозуміти сучасну Росію і те, що в ній відбувається.

"Це рідкісна для західної літератури спроба художнього осмислення гуманітарної трагедії, спричиненої тоталітаризмом. Події роману розгортаються в Ленінграді/Cанкт-Петербурзі. 70 років історії Радянської імперії втілено в одній жіночій долі. Головна героїня – попівська донька Люся. Життя її, як і в більшості її співвітчизників того часу, позначене присутністю системи на всіх рівнях, позбавлене права на приватність", – пояснює перекладачка.

У головної героїні роману є реальний прототип – жінка, з якою Петра Морсбах познайомилася 1981 року під час свого студентського перебування в Ленінграді. 

"Люсині історії були несамовиті, кумедні, абсурдні, як саме життя; вони роздирали душу. […] Люся переконала мене своїм даром спостереження, гострим поглядом, правдивістю і гумором. Вона була цілковитою протилежністю інтелектуалки: ніколи не говорила натяками, не роздумуючи кидалася в кожну битву", – розповідає Петра Морсбах у листі, адресованому українським читачам її роману. 

Після завершення презентації книжки, о 20.00, розпочнеться кіновечір. Демонструватимуть фестивальні короткометражки.

"Ми знайшли затишне і дружнє місце для зустрічей. Отож запрошую на засідання Медіаклубу "КУБ", переглянемо купку короткометражних фільмів різних країн. З собою можна приносити напої і смачне", – анонсував засновник клубу Sergey Glow‎. 
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: