fbpx

Книга Софії Андрухович та Мар'яни Прохасько увійшла до каталогу молодіжної Бібліотеки в Мюнхені

Культура 18:57, 12.10, 2017

Міжнародна Молодіжна Бібліотека в Мюнхені (International Youth Library, IYL) оприлюднила список книжок, включених до щорічного каталогу "Білі круки" (The White Ravens) у 2017 році. Каталог публікує перелік найкращих видань для дітей і підлітків.

Від України цього року до каталогу потрапило дві книжки – перевидання казки Івана Франка "Фарбований Лис" із ілюстраціями Костя Лавра ("А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА") та книжка Софії Андрухович і Мар’яни Прохасько "Сузір'я Курки" ("ВСЛ").

Книга Софії Андрухович "Сузір’я Курки" побачила світ у 2016 році у проекті художниці Мар’яни Прохасько "Напиши мені книжку".

Цього року до каталогу "Білі круки" увійшло 200 книжок 38 мовами з 56 країн світу, інформує Простір дитячої книги "БараБука".

Щороку до каталогу "Білі круки" журі обирає найкращі дитячі книжки з усіх країн світу, які згодом рекомендують до читання дітям і підліткам по всій планеті. Книги надсилають до Міжнародної Молодіжної Бібліотеки в Мюнхені, де з них формують перелік найкращих за критеріями літературного стилю, дизайну, універсальності теми, новаторства тощо.

Всі 200 видань можна буде побачити під час Дитячої книжкової виставки в Болоньї у 2018 році на стенді Міжнародної молодіжної бібліотеки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: