fbpx

Книжку есеїстики Степана Процюка номінували на здобуття премії Юрія Шевельова

Культура 19:16, 30.11, 2015

Нову книжку письменника з Івано-Франківська Степана Процюка "Канатохідці" визначили гідною премії.

За словами літературного критика Володимира Шелухіна, "це премія, бути кандидатом на здобуття якої – вже висока честь для кожного українського письменника".

"Канатохідці” – збірка есеїв, яка схвилює кожного, хто вміє читати. У кожному тексті показова рефлексотерапія автора стає рефлексотерапією для читача. Психоаналіз причин і психосинтез наслідків життя, поведінки, врешті, творів визначних митців-"канатоходців" (як українських, так і всесвітньовідомих) туго переплетені разом зі спогадами власного шляху Степана Процюка. Він зі своєю "першою свічкою" пробирається у закамарки нашої свідомості, намагаючись розгледіти всі деталі цієї "кімнати непізнаної чуттєвості" і навіть пояснити їх", – пояснює ідею книги критик.

Премія імені Юрія Шевельова – нагорода за художню та наукову українську есеїстику, опубліковану протягом останнього року, інформує ГК. Вона відзначає незалежність думки та витонченість стилю і носить імʼя письменника, який започаткував модерну українську есеїстику.

Премія заснована у 2013 році Українським центром Міжнародного ПЕН-клубу, Києво-Могилянською бізнес-школою, видавництвом "Дух і Літера" та Українським науковим інститутом Гарвардського університету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: