fbpx

Код Федорука: на вечорі пам'яті у Франківську презентували книгу про відомого науковця. ФОТО

Культура 18:28, 10.01, 2018

В громадському ресторані Urban Space 100 відбувся вечір пам'яті та презентація книги про відомого прикарпатського науковця "Код Федорука".

Павло Федорук був видатним українським науковцем у галузі кібернетики та інформатики, проректором ПНУ ім. В. Стефаника та ініціатором багатьох наукових, суспільних, меценатських і підприємницьких проектів.

В книзі розповідається про життя та діяльність науковця. Над нею працювали його друзі та родина. Також деякі матеріали відібрані зі статтей у ЗМІ.

"Його знали митці, спортсмени, друзі та родина. Важко сьогодні говорити про людину, якої нема. Ще важче говорити про людину, яка була універсальною. Яка своєю думкою охоплювала Всесвіт. В книзі є спогади про нього та його тексти, ті слова, які фіксовані, вони зараз з нами і дійдуть до нащадків. Пам'ять про Павла буде жити з нами", – сказав під час презентації письменник Володимир Єшкілєв.

Слово під час презентації також надали матері Павла Федорука.

"Він був людиною оптимістичною, дуже любив життя. Він поспішав жити. Завжди старався здійснити щось добре, щось корисне",  сказала вона.

Книга була надрукована тиражем у 200 примірників. Під час презентації кожен охочий мав змогу собі залишити книгу на пам'ять про нього.

Павло Федорук помер в 2013 р. від раку на 41 році життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: